Petr Hampl: Podpora mužnosti z Dienstbierova ministerstva - větší absurdnost si už představit nelze

28.12.2015 18:42

Komentář sociologa Petra Hampla.

Petr Hampl: Podpora mužnosti z Dienstbierova ministerstva - větší absurdnost si už představit nelze
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Sociolog Petr Hampl.

Postřeh od profesora Možného. Krize mužnosti je vážný průšvih, který zasahuje téměř všechny oblasti společnosti - rodinu, výchovu dětí, práci… až po schopnost čelit agresi. Mimochodem, z jiných výzkumů víme, že změkčilí muži nejsou méně šťastní. Zato jsou výrazně méně šťastné ženy v jejich okolí.

Na rozdíl od všech domnělých diskriminací či potenciálních daňových úniků je tohle problém skutečný a vážný. Pokud by vládě ležela budoucnost státu a národa na srdci, brala by právě tohle jako prioritu. A to i s tím, že vládní programy jsou v tom relativně bezmocné. Umím si totiž představit, že pokud takhle složité téma uchopí naše slavná byrokracie, dokáže utratit miliardy a vytvořit tisíce akčních programů o mužnosti, přičemž výsledkem bude další zhoršení situace. Podpora mužnosti z Dienstbierova ministerstva - větší absurdnost si už představit nelze.

Nicméně něco málo se dělat dá, a to i za málo peněz. Prvním krokem musí být uznání, že to je problém tak vážný, že to přesahuje soukromou sféru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…