Petr Hampl: Podstatná část exekuční špíny rovněž vyplývá z kšeftování s pohledávkami

01.08.2018 20:59

Další komentář ke kauze H-System.

Petr Hampl: Podstatná část exekuční špíny rovněž vyplývá z kšeftování s pohledávkami
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

S tím, jak jsou rozkrývány další informace z kauzy H-System (především to, že konkurzní správce Monsport vyvedl nestandardními operacemi pozemky o hodnotě téměř půl miliardy korun), je stále jasnější, jak velice potřebné by bylo úplně zakázat obchodování s pohledávkami.

Je to obor, kde není vytvářena naprosto žádná hodnota, nikomu nepomáhá a je pouze doménou nejrůznějších šmejdů. U H-Systému se teď můžeme jen dohadovat, zda je v pozadí čečenská, libanonská nebo jiná mafie. Kdyby své pohledávky vymáhala sama Komerční banka, byla by nucena chovat se aspoň trochu slušně - s ohledem na svou pověst atd. Jenže, když Komerční banka prodala své pohledávky mafiánům, ti si dosadili svého konkurzního správce, a už se jelo z kopce. Běžní občané najednou zjistili, že proti sobě mají subjekt, pro který neplatí slušnost ani zákony, nebojí se policie a jeho vliv sahá až do nejvyššího soudu.

To není ten svět, ve kterém bychom chtěli žít. Mimochodem, podstatná část exekuční špíny rovněž vyplývá z kšeftování s pohledávkami.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…