Petr Hampl: Pomozte disidentce!

01.06.2023 15:13 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Pomozte disidentce!
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

O případu paní učitelky Bednářové asi víte. Prohodila před dětmi poznámku, ve které uvedla na pravou míru nějaké informace z tisku (o pár týdnů později jí dal velký tisk za pravdu) a byla za to vyhozena ze zaměstnání. Ačkoliv zaměstnavatel postupoval ve zjevném rozporu se zákoníkem práce, přesto soud vyhazov potvrdil (což v českých poměrech asi překvapuje málokoho). A teď je ještě navíc terčem soudního stíhání.

Za husákovského režimu byly pro takové lidi kotelny, současný režim žádné kotelny nenabízí. Kdo má tu smůlu, že se stane terčem represe vlády a fašistických neziskovek, ten má být úplně zničen. Takže paní Bednářová je bez práce a každý se bojí ji zaměstnat.

Pokud víte o někom odvážném, kdo by dokázal využít špičkovou učitelku a češtinářku, kontaktujte společenství PRAK, které se snaží pomáhat obětem politického pronásledování.

Společenství PRAK.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …