Petr Hampl: Přísahám, že jsem nežádal o peníze pro sebe. Pracovat osmnáct měsíců zadarmo?

26.04.2016 16:20

Komentář sociologa a člena vedení Bloku proti islámu Petra Hampla.

Petr Hampl: Přísahám, že jsem nežádal o peníze pro sebe. Pracovat osmnáct měsíců zadarmo?
Foto: Ivan Dostál
Popisek: PhDr. Petr Hampl na besedě ve Valašském Meziříčí

Základní fakta ohledně voleb.

1) výsledek 5 - 7% nemá žádný praktický význam. V takovém případě bychom si rozdělili poslanecké platy, asistentské platy, poslanecké náhrady atd., ale neprosadili bychom vůbec nic.
2) praktický význam má až výsledek 15 - 20%
3) pokud chcete dosáhnout 15 - 20% a nemáte stovky milionů na televizní megakampaně, potřebujete tisíce dobrovolníků v ulicích.
4) ty dobrovolníky musí někdo organizovat. Požadavek na jednoho člověka na plný úvazek v každém kraji a tři lidi na centrále (na plný úvazek) není nadsazený. Je to požadavek minimální.
5) není možné, aby někdo pracoval pro kampaň na plný úvazek po dobu 18 měsíců úplně zadarmo. Ti lidé se mohou hodně uskromnit, ale potřebují mít aspoň na složenky a základní potraviny. 
6) požadavek poslanců Úsvitu, aby ti lidé pracovali úplně zadarmo a ze svého hradili náklady, je nereálný. 
7) pokud ale někdo tvrdí, že ty lidi nepotřebujeme naprosto nutně, tak tím vyjadřuje, že mu jde jen o těch 5 - 7% (že tedy ve skutečnosti nechce nic prosadit, jde mu jen o poslanecké výhody)
8) jednoduchá kalkulace ukazuje, že osobní náklady 15 skromných lidí po dobu od nynějška do parlamentních voleb, dělají 6 milionů korun. Je to 10% rozpočtu kampaně, tedy žádná smrtící částka. 
9) pronájem sálů, kterými se poslanci tolik operují, nepřekročí v součtu jeden milion korun. I s nesmyslným tiskem novin jsme pořád pod 10 miliony. Kde je zbývajících 50 milionů? Upozorňoval jsem partnery z Úsvitu, že se dost možná krade a aby si to kontrolovali. Ale ignorovali to. 
10) přísahám, že jsem nežádal o žádné peníze pro sebe - kromě možnosti, že bych byl jedním z těch 15 lidí placených na úrovni poslaneckého asistenta.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …