Petr Hampl: Raději MILF než AWFL

08.12.2022 17:35 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Raději MILF než AWFL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

Už delší dobu se v americkém politicky korektním prostředí používá zkratka WASP, což v překladu znamená VOSA, ale taky je to zkratka pro „bílý anglosaský protestant.“ Významem to odpovídá tomu, čemu poslanci za Českou pirátskou stranu říkají „bílý heterosexuální páprda.“

Nově se ale začala používat obdobná zkratka na druhé straně – AWFL. Doslova to znamená „bílá blahobytná liberálka“ (affluent white female liberal) a označuje ty pitomé nány, které působí v byrokratických aparátech, jako jsou politické strany, neziskovky a korporace. Nosí kostýmky, slušně vydělávají, mají vysokou školu, moc toho neumí, ale jsou fanaticky politicky korektní a neuvěřitelně hysterické. Nenávidí mužský svět (i když jim to sexuálně chybí), ale především nenávidí dělnickou třídu. Všechno dělnické, řemeslnické a chudinské nenávidí s naprostou zběsilostí.

Svým způsobem je to pochopitelné. Ženy mají zpravidla silnější třídní instinkt než muži. Biologická stránka osobnosti je přitahuje k úspěšným, bohatým a mocným mužům a mají tudíž skvěle vyvinutý smysl pro drobné detaily, které odlišuje příslušníky bohatých tříd od chudiny. To jim dává jedinečné vybavení pro válku proti nižším třídám – když se to správně aktivuje.

Tyhle fanatické hysterky nejen vyhrocují třídní konflikt, ale vytváří kolem sebe atmosféru strachu a podezírání. Nikdo si nemůže být jistý, že je dost progresivní, antirasistický a antišovinistický. V posledních týdnech žijí konečným řešením ruské otázky.

Pokud nesledujete americkou politickou scénu, můžete se rozhlédnout u nás. Třeba taková Danuše Nerudová je ideální typ AWFL (slovy Maxe Webera).

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…