Petr Hampl: Útlak na Floridě

17.03.2022 11:38 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Útlak na Floridě
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Na Floridě schválili zákon, který personálu v mateřských školkách a na prvním stupni základních škol zakazuje, aby dětem vykládali o změnách pohlaví a podobných šílenostech. Je to dobrá zpráva? Pochybuju. Už to, že musí být přijímán takový zákon, je šílené.

Navíc je dobré si všímat rozložení skutečné politické moci. Ano, poslanci mohou schválit takový zákon a guvernér jej může podepsat. Ale co univerzity, média, neziskovky a soudy? Tam je skutečná síla. A podle nich se bude zfanatizovaná část učitelů řídit. Formální zákon se rychle naučí obcházet, a kdyby se náhodou někdo ocitl přes soudem, stane se národním hrdinou boje proti sexistickým předsudkům.

Pokud by někdo chtěl děti skutečně chránit, musel by zaútočit na jádro moci, včetně zpochybnění „nezávislosti“ univerzit, médií a soudů. A taková odvaha tady zatím chybí. Člověk si dokonce může klást otázku, do jaké míry jsou konzervativní politici odhodláni zastavit zkázu a do jaké míry je to jen otázka politických kariér.

(zdroj: petrhampl.com)

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.