Petr Hampl: Vítězství zlodějů dětí

22.01.2022 18:02 | Glosa

Denní glosa Metra Hampla

Petr Hampl: Vítězství zlodějů dětí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Evropský soud pro lidská práva dal za pravdu norskému úřadu pro kradení dětí z rodin a jejich posílání na převýchovu. Konstatoval, že i když se Michalákovi nedopustili ničeho špatného, přesto měl úřad právo jim děti odebrat. Ono už vlastně šlo stejně jenom o symbolické zadostiučinění. I kdyby byl vynesen jiný rozsudek, rodinu to už nespraví a nic to nezmění na tom, že paní Michalákové nesměla své děti vidět po většinu jejich dětství.

Je to další doklad o tom, že vrcholné soudy rezignovaly na roli strážce spravedlnosti a postupně se změnily na nástroj represe vůči příslušníkům nižších tříd. Kdyby ty soudy byly úplně zrušeny, naše práva by tím nijak neutrpěla, možná naopak.

Ale ještě něco. Šlo vlastně o typickou hru, kde vyhrává silnější. Kdyby se za Michalákovy postavil jejich stát, mohl to skončit „tak je pusťte, ať je pokoj“. Jenže ministryně Marksová chtěla peníze z Norských fondů, a totéž její podřízení včetně šéfa úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Dopadlo to tedy tak, že jen neochotně vyřídili nezbytné formality, a tím jejich zájem skončil.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Cizinci si úplně normálně koupili české politiky a českou správu proti českým lidem! Poslali šek na ministerstvo práce a bylo to. Prostě hnus.

I když cena o nejhnusnější hyenu by měla náležet někomu jinému. Měl by ji dostat Pavel Šafr a jeho Svobodné fórum, respektive Monika le Fay, která publikovala nechutné lži o tom, jak měli Michalákovi údajně sexuálně zneužívat své děti. Teď máme černé na bílém – od norských úřadů a soudů, že k tomu nedocházelo. Šafr a Le Fayová tu kauzu nakonec neovlivnili. Ale dobře to ukazuje, kam až jsou někteří lidé schopní zajít ve své poníženosti vůči čemukoliv cizímu.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…