V praxi se to projevuje tím, že v uzeninách je místo masa spíše mouka, nebo rozemleté chrupavky. V mléčných výrobcích je minimum mléka a podobně. Není to ani dobré, ani výživné, ale je to levné.
Pochopitelně řada lidí musí počítat každou korunu. Přesto někdy méně bývá více. Kvalitnější potraviny lépe zasytí a jsou zdraví prospěšnější. V konečném důsledku mohou být nakonec výhodnější, než ty na první pohled levnější.
Přesvědčit o tom část populace je však nemožné. Proto i nadále bude rozhodovat cena na úkor kvality.
Tomuto trendu se přizpůsobují nejenom prodejní řetězce, ale pochopitelně také ti, kteří jim dodávají zboží.
Do těchto souvislostí je potřeba zasadit nejnovější polemiku o kvalitě potravin putujících do České republiky z Polska a o jejich údajně diskriminačních kontrolách.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: rozhlas.cz