Petr Málek: Bordel v pražské ČSSD

19.05.2017 16:19

PSÁNO PRO PL. Komentář k aktuální situaci v pražské ČSSD

Petr Málek: Bordel v pražské ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Bordelem se označuje velmi aktuální situace v pražské ČSSD. Dnes zasedá PČSSD a má řešit kandidátní listiny za kraje.

Za necelé dva týdny, ve dnech 2.června a 3. června 2017 mělo ve straně proběhnout vnitrostranické hlasování o podobě pražské kandidátní listiny, jak o tom nedávno mluvil ministr a předseda Kraje Miloslav Ludvík před veřejností. O tom, kdo kde bude na kandidátní listině České strany sociálně demokratické za Prahu mělo rozhodnout něco přes 2.000 členů ČSSD v Praze, číslo je včetně tzv. mrtvých duší.

Vyžaduje se po členech, aby v prvním červnovém pátku a sobotě přišli k volebním urnám do Lidového domu a na hlasovacím lístku určili kdo má být lídrem a kdo se dostane na přední místa kandidátní listiny. Ve znesvářených skupinách pražské ČSSD začaly přípravy a šikování členů s instrukcemi, aby se dostavili do Lidového domu k urnám a hlasovali, jak za totality pod dohledem a za čárku, že se zúčastnili.

Na termínu hlasování se usnesl Krajský výkonný výbor v čele s předsedou kraje Ludvíkem koncem března na regulérní krajské schůzi.

DNES JE ALE vše opět naprosto jinak a termín byl překvapivě posunut kvůli procesní chybě ústředního tajemníka ČSSD Michala Kuciána, který nezajistil, aby členové ČSSD byli písemně informováni o termínu hlasování 20 dní předem, jak ukládá Řád hlasování v hlasovacích místech, který si sociální demokraté spolu se Sobotkou a Kuciánem sami přijali na ÚVV! (Ústředním výkonném výboru) Všimněte si u hlavičky dokumentu jmen Sobotky a Kuciána.

Bordel nad bordel, anebo záměr naštvat členy pražské ČSSD, aby na hlasování nepřišli a tím ulehčit místopředsedovi strany Petru Dolínkovi, aby prošla kandidátní listina, kde je spolu s náměstkem Lukášem Kauckým na prvních místech, protože zúčastní-li se hlasování méně než třicet procent všech členů z Prahy, k hodnocení volebních lístků nebude ani přistoupeno, a bez dalšího platí, že je schválena konečná podoba kandidátní listiny pro volby v  podobě předložené Krajským výkonným výborem!

Hovoří se o úmyslu ústředního tajemníka Michala Kuciána zasáhnout touto nahranou procesní chybou do podoby kandidátní listiny za Prahu, aby pomohl klice Poche-Dolínek. Ústřední tajemník Kucián je ve velmi těsném vztahu s Pochem, jsou ve vedení ČSSD v Praze 3. Právně vzdělanému předsedovi KVV Praha ministrovi Ludvíkovi nezbylo nic jiného než nechat dnes rozeslat členské základně dopis s pozdějším termínem hlasování, aby se dostálo lhůtě 20 dnů.

Termínem vnitrostranického hlasování má v tuto chvíli být až pátek 9. a sobota 10. června, na tomto se ale KVV Praha neusneslo!

Členové ČSSD jsou naštvaní na vedení KVV Praha, které s nimi voře a z používání nástrojů vnitrostranického boje v podobě jaké použil ústřední tajemník Kucián.

Kdyby se jednalo o prošvihnutí termínů daných zákonem, byla by to pro vládní ČSSD ostuda, ale situace, kdy si ČSSD porušuje termíny vlastní, na kterých se usnesla sama, to vypovídá o úpadku České strany sociálně demokratické. Vaše čtenáře by mohly exkluzivní informace zajímat. Předsednictvo ČSSD má na dnešním jednání schválit podobu volebních lístků, i toho pražského s údajem 2.a 3. 6. 2017.

Přílohy:

1) dopis předsedy KVV a ministra Ludvíka k členské základně
2) usnesení KVV Praha z března o termínu vnitrostranického hlasování
3) podoba volebního lístku o hlasování v Praze i s původním termínem, který má odsouhlasit Předsednictvo ČSSD se Sobotkou a Dolínkem dnes v pátek 19.5. 2017 od 15. hodina
4) Pozvánka na Předsednictvo ČSSD 19.5. 2017 s programem schvalování kandidátní listiny
5) hlavička pro schválení kandidátních listin
6) Řád hlasování v hlasovacích místech


Petr Málek

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …