Petr Meduna: Advokát Pokorný žaluje Erica Besta

31.07.2018 20:02

Pražský advokát a politický šíbr Radek Pokorný žaluje v Praze žijícího amerického novináře Erica Besta. U soudu se mají sejít již zítra ve středu.

Petr Meduna: Advokát Pokorný žaluje Erica Besta
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Pokornému se nelíbí jeden z Bestových článků, ve kterém se píše o údajném vlivu advokáta na výsledek výběrového řízení na mýto a jeho stranění současnému provozovateli firmě Kapsch.

Best své úvahy publikuje na portálu Final Word a zpravidla velmi informovaně a přesně komentuje situaci v Česku, byť ne vždy je opírá o konkrétně uvedený zdroj. Pan advokát by chtěl vysoudit 200 tisíc na samotném novináři a dalších 200 tisíc na společnosti E.S. Best s.r.o., která vydává Final Word.

Je dost zásadní otázkou, zda Erich Best mohl přítele Bohuslava Sobotky a šíbra Radka Pokorného dehonestovat. Pokorný by možná měl spíše žalovat sám sebe. Kapsch totiž není jedinou kauzou, ve které se jeho v kontroverzních souvislostech jeho jméno vyskytuje. Pokorného jakoby sporné události přitahovaly. Například také privatizace OKD a tunelování podniku Zdeňkem Bakalou.

Je jisté, že to není Eric Best, kdo do takových situací Pokorného staví.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…