Petr Mikuš: Otevřený dopis senátorům České republiky

18.03.2021 13:14

Veřejná žádost otevřeným dopisem senátorům České republiky o pomoc proti nezákonným postupům vězeňské služby, jejich svévůli, porušování povinnosti chránit společnost a účelnému špatnému hospodaření s prostředky daňových poplatníků.

Petr Mikuš: Otevřený dopis senátorům České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tiskový briefing senátorů ve venkovních prostorách

Dobrý den, vážení senátoři,
 

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
před dvěma roky jsem dobrovolně nastoupil do Vazební Věznice Praha Pankrác (dále jen V.V.P.P.). Nastoupil jsem, protože jsem se dopustil v mém podnikání chyb, které přerostly v trestný čin. Mou chybu uznávám, je mi jí velmi líto a rád bych napravil mé protispolečenské jednání. 
 
Nastupoval jsem, jak dnes již vím, v bláhové myšlence, že ve vězení na mne budou působit tak, abych se vyvaroval dalšího protiprávního jednání, pomohou mi najít správnou cestu.
 
Místo toho jsem zde svědkem, jak si Vězeňská Služba (dále jen V.S.) jménem generálního ředitele (dále jen G.Ř.) přisvojuje zákonodárnou moc a vydává Nařízení G.Ř.  (dále jen N.G.Ř.) v rozporu s Ústavou a Zákony, kdy zakládá práva a povinnosti nad zákonný rámec. Kdy obyčejný služební předpis zakazuje právo odsouzených na to, co Zákon nezakazuje, např. N.G.Ř. č.25/2015 Sb. §54 odd.4)
 
- G.Ř., ředitel V.V.P.P. a jemu podřízení zaměstnanci odmítají pracovat dle správního řádu. Rozhodují o právech a povinnostech odsouzených, přitom rozhodnutí vám odmítají dát alespoň v kopii. Na žádosti odmítají písemně odpovědět, i když o to požádáme. Rozhodnutí jsou nicotné – tím, že postrádají poučení, odůvodnění, atd., o dodržování správních lhůt nemluvě.
 
- Zeptáte se vychovatelky Mgr. (27 roků), proč nepostupuje v souladu se zákonem; odpoví vám: „Zákony neznám, ani mne nezajímají“. Já jsem ráda, že mám práci“. Obrátíte se na místní kontrolní orgán (O.P A.S.) a zjistíte, že vám vedoucí Mgr. A.P. popírá Zákon č.555/1992 Sb. §1 odd.3) (V.S. je správní úřad) a tvrdí: ,že jí správní řád nezajímá, že pracuje jen dle N.G.Ř.‘, přičemž dodá: „Jste ve vězení, zvykejte si“. Přičemž má hodnost majora V.S. a řídí kontrolní orgán.
 
- Obrátíte se tedy na ředitele V.V.P.P. a jste ve stejné situaci . Obrátíte se na G.Ř. a opět totéž. Nejsme povinni správnímu řádu. Zastání a správný právní výklad mělo až Ministerstvo spravedlnosti, které mi dalo za pravdu. Však nic se nezměnilo. Jsem tak nucen se obrátit na soud.
 
- Díky ignoraci správního řádu je zde nevymahatelnost práva a dána své vůle V.S.
 
 
- V.V.P.P. odmítá používat zákoník práce a nutí odsouzené vykonávat „brigády“ na standardní pracovní pozici, a to zdarma, na což nemá právo. Což se rovná „otrokářství“.
 
- Takto mohu pokračovat, však na to zde není prostor. Na vše mám listinné důkazy. 
 

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí
Sepsal jsem tedy počiny V.V.P.P. a G.Ř. s konkrétními případy a obrátil jsem se na předsedu podvýboru pro vězeňství při poslanecké sněmovně p.posl. Petra Sadovského. V 25 stranách stížností a 28 stranách příloh jsem napadal postupy G.Ř. a V.V.P.P. – žádal jsem o prošetření P.S. Že se tato stížnost předá do rukou toho, na čí postupy si stěžuji, aby jí vyřídil, jsem neočekával. Také jsem neočekával, že mi p.posl. na 4 dopisy dodnes neodpoví. Tím, že G.Ř. prošetřoval vlastní postup, dal se predikovat výsledek dopředu a 2.2.2021 uzavřel stížnost jako nedůvodnou. Jenže mezitím tutéž složku dostalo M.S., které v bodech, které řešilo, konstatovalo, že má stížnost je částečně důvodná. V oblasti Správního řádu byla důvodnost 90%. 
 
Vzhledem k tomu, že vám z poslanecké sněmovny jde návrh na změnu trestního řádu, kdy vkládá ještě více pravomocí z rukou soudů do rukou úředníků V.S., kteří se sice honosí tituly bc., Mgr., však V.S. je nicotné v jakém oboru, a tak rozhodují o vašem životě lidé, kteří nemají právní vzdělání, životní zkušenosti, morální vlastnosti, mají minimální právní povědomí, dle své libo vůle.
 
Jako otec dětí, manžel a člověk mající odpovědnost za 100 životů v civilním životě – odmítám přihlížet, jak V.S. účelně desocializuje napravitelné odsouzené a nenapravitelné jen učí, že porušovat zákony je v pořádku. Na vyžádání poskytnu důkazy, na vše výše uvedené.
 
Žádám vás, abyste vytvořili komisi, která bude mít mandát, aby mne navštívila ve V.V.P.P., abych mohl přímo předat a ukázat, jak vypadá v praxi svěření moci do rukou neodborných osob
 a jaké toto má následky. Přičemž mohu dát mnoho prostých návrhů na nápravu. 
 
Žádám vás, aby do uzavření závěrů této komise Senát odložil projednávání zákonů dotýkajících se vězeňství.
 
S úctou, odsouzený Petr Mikuš
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …