Petr Paulczynski: Jak u blbejch na půdě

18.08.2011 14:52

Asi takhle nějak by komentovala současnou politickou situaci moje nebožka babička.

Petr Paulczynski: Jak u blbejch na půdě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Zdá se mi, že je to nejtrefnější pojmenování bramboračky která plní stránky a obrazovky. Hoši vládní si vyměňují navzájem hlášky, za něž by v hospodě dostali po hubě, neřkuli mačetou.

Zajímavé je, že některým to projde a žádné drama nepřichází, jiní mají povinnost držet hubu krok a zákryt, jinak dostanou nálepku. Nacista, fašista a vůbec - vymyslete si sami nějakou. Vše povoleno. Třeba takový pan Bátora. Na toho pořádají kolový hon už nějakou tu chvíli. Hotová Bátoriáda.

Vemte si naopak takového knížete. Ten má zobák proříznutý jaksepatří a vše mu projde. Třeba když o Bátorovi řekl, že je pomatenec. a že se hodí na školství jako "pazdeří k jisté části těla.. ", tedy přeloženo "jako osina v pr*eli".

Potom Bátoru nazval Kalousek fašounem a starým rasistou. Zdá se, že vládní činitel sprostě urážet státního úředníka smí. Nikoliv naopak. Nebo v parlamentu jeden sprosťák poslanec řekne o prezidentovi že je vrtošivý stařík. A nic.

Potom pan Bátora na svém soukromém FB profilu napsal, zjevně jako reakci na Schwarzenbergovo "pazdeří": "Chudáček starej... To se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho přinejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj."

A byl oheň na střeše. Ministři TOP09 opustili vládu, protože Bátora je starej sprosťák. Zajímalo by mě jak se celá zásadní kauza s Bátorovými výroky na FB vlastně vyvíjela. Kdo si jako první toho výroku všimnul. Kníže? Sotva. Sami si udělejte úsudek, kdo je režisér této pseudokauzy!

Prostě odněkud přišlo zadání: zlikvidovat Bátoru. Jak řekl pan Jakl: Pan Bátora je už půl roku terčem sprostých útoků, lží, urážek, zesměšňování, pomluv a nátlaku. Sám se ale, zdá se, bránit nesmí.

Bůh ví, že VV nejsou mým šálkem kávy. Ale souhlasím s tím, že ministr Dobeš si stojí na svém: Bátoru neodvolám. Kalousek ať mi do toho nemluví. A na oplátku Dobeš vytáhl vůči Kalouskovi, že zaměstnává odsouzeného a za daňový delikt trestaného Radka Šnábla a usilovně hájil kontroverzního Martina Bartáka. „Kalouska žádám, aby mně nemluvil do personální politiky a neřídil mne, pokud tak přestane dělat, tak ani já se nebudu otírat o Šnábla," dodal ministr školství.

Jako ve Švejkovi: zabili jste mně strejčka, tady máte přes držku.

Korunu tomu dal Petr Nečas, který místo aby postavil rozdurděné kohouty do haptáku, přikuloval na adresu Kalouska který se v tom okamžiku musel tetelit blahem, jak zase tomu Nečasovi podtrhl stoličku.

Korunu tomu dal Jandák slovy: Kníže je svatý, i když říká blbiny. Tady máme svaté mezi politiky. Jeden ze svatých je pan Schwarzenberg. Tam nesmíte říct ani slovo. Přeci má každý právo říct svůj názor, tak jako to právo má pan Schwarzenberg. Já už jsem slyšel tolik vyjádření pana Schwarzenberga na různé politiky a různé strany, že mi z toho šel pot na čele. Ale opět v této zemi máme lidi v zámku a v podzámčí.

A k bramboračce se přidal i když se ho nikdo na nic neptal Zelený Liška : Bátora urazil stovky tisíc lidí. Nejen Schwarzenberga. Bátora má být odvolán ne proto, že urazil K. Schwarzenberga, ale neboť jde o politického aktivistu spojeného s fašistickými a antisemitskými subjekty. Byla-li důvodem opustění jednání vlády ministrů TOP09 obrana cti svého předsedy, zapomněli, že Bátora již dřív urazil stovky tisíc lidí svými šovinistickými a xenofobními výroky.

Myslím, že pan Liška by udělal lépe, kdyby se k něčemu přivázal nebo odešel za svými druhy pěstovat kozy. To jim jde docela dobře.

Tak nevím. Sotva odezní jedna krize, hned tu máme druhou. Vláda místo aby řešila zásadní otázky reforem a jejich PR prezentaci nas*anému národu, provozuje pouťové divadélko, jako u blbejch na půdě.

A pánové z TOPky dnes předvedli, že staré úsloví "Z lejna bič neupleteš" už neplatí. Pan Kalousek nejen že bič upletl, on s ním ještě zapráskal. A tak se ptám: Cui bono, pane Kalousku?

Psáno pro blog.iDnes.cz. Publikováno se svolením autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…