Petr Paulczynski: MDŽ aneb zastuzená socialistická nostalgie

08.03.2012 11:58

Na úvod uvádím, že vím jak MDŽ vzniklo. I tato znalost mi však nemůže vzít vzpomínky jak si tento svátek minulý režim přivlastnil a jak ho po vzoru velkého ruského bratra odporně zpolitizoval.

Petr Paulczynski: MDŽ aneb zastuzená socialistická nostalgie
Foto: rep
Popisek: Hasičky na šichtě - kalendář na rok 2012

Proto mi nejde do hlavy, že poté co jsem dnes ráno vlezl na Fejsbúk, nestačil jsem se divit, kolik "přátel" neopomělo přát ženám k tomuto obskurnímu, podle mne dnes už u nás vyřazeného svátku (díky senátore Štětino). Možná se mýlím, ale u nás už tento "svátek" slaví jen dvě partaje. Komanči a socani.

Pokud mne pamět neklame svého času s tím ještě vyběhla zelená Džamila., podle níž Mezinárodní den žen připomínkou desetiletí boje žen za jejich práva. Jo a ještě to slaví v Rusku. Přitom podle zprávy OSN umírají ženy v Rusku o deset let dříve než Evropanky a každá desátá Ruska je neplodná. Až 14.000 žen za rok zemře v Rusku kvůli domácímu násilí a podle sociologů 70 procent ruských žen snáší doma bití či ponižování. Hlavně  že to mají jako svátek.

Myslím že na otázku zda osmý březen je totalitní svátek nebo oslava žen lze odpovědět jednoznačně. MDŽ dosud slaví levicové strany a organizace po celém světě. V Česku ho  mnoho lidí stále spojuje s komunistickým režimem.

V civilizovaných zemích se slaví jako oslava žen Svátek matek. Tak tomu bylo i u nás doma. Kdybych totiž donesl ženě domů na MDŽ nějakou fuchsii (tak říkám pro zjednodušení všem kytkám), asi by mi ji hodila na hlavu. Očekávám na všech zdrojích různé diskuze o MDŽ. Proto dovolte, abych do této diskuze přispěl se svou vzpomínkou.

Vždy osmého března, se pořádala ve fabrice velkolepá opičárna. Napřed promluvil soudruh ředitel, rozdaly se utěrky, bonboniery a fuchsie. Pak nastala bohapustá ožíračka a ožralí účastníci  mužského pohlaví za řevu oplzlých písní sahali svým stejně ožralým kolegyním pod sukně. V lepším případě. Nechápu, jak se po tom může někomu stýskat. Závodní výbor Rohatého hnutí koupil babám stupidní dáreček a pak se všichni v kulturáku ztřískali jak zákon káže.

Všichni blili, jenom soudruh ředitel zvracel. Tajené mimomanželské styky v ten den obsadily přilehlé kanceláře. Druhý den bylo všem blbě.

Proto mne děsí dnešní ranní FB a ta totální ztráta paměti skrývaná za pseudodemokratické bláboly. Ať si slaví kdo co chce, ale nechci k tomu ty přitroublé komentáře ze všech koutů.

Psáno pro blog iDnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…