Petr Paulczynski: Ministerstvo dává od komiksu ruce pryč, ale neziskovce dotaci poskytlo

01.02.2016 15:30

Ministerstvo školství se distancovalo od metodického materiálu a multikulti komiksu pražské neziskovky META, který pro české školy připravila ve spolupráci s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Petr Paulczynski: Ministerstvo dává od komiksu ruce pryč, ale neziskovce dotaci poskytlo
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

MŠMT vydalo dementi v návaznosti na rozhořčení nejen veřejnosti, ale i politických kruhů, které nadzvedl katastrofický hypotetický scénář z budoucnosti, že Česko bude kvůli radiaci neobyvatelné a obyvatelé budou muset emigrovat.

Zajímavé je, že Ministerstvo školství se sice od komiksu a celého metodického manuálu distancuje, ale přitom to samé ministerstvo poskytlo té samé neziskovce dotační titul „Podpora integrace cizinců na území ČR v roce 2015“ ve výši téměř 2,400,000,- Kč. Takže neziskovka META o.p.s. dostává dotace a ministerstvo se od práce neziskovky distancuje?

Takže, buď ministerstvo lže a vědělo moc dobře, na čem neziskovka pracuje a teď pouze MŠMT zařazuje zpátečku, anebo naopak ministerstvo nemá naprosto žádný přehled o tom, komu poskytuje dotace a co za ty dotace je pořizováno. Ale to není to nejzajímavější. Ještě podivnější je poslední výroční zpráva této neziskovky, za rok 2014. Provozní náklady činily za rok 12 milionů korun, ale na mzdy padlo 8 milionů. Krásné rovné dvě třetiny. 8 míčů z dvanácti na mzdy a osobní ohodnocení, to je mazec.

A kdo teda tu neziskovku vydržuje? ESF Praha a EU (Evropský sociální fond), to znamená evropské fondy, dále tam vidíme Ministerstvo práce a sociálních věcí. Potom vidíme Evropskou unii jako takovou. Dalším sponzorem je Chovancovo Ministerstvo vnitra. Následuje logicky Ministerstvo školství, dále městská část Praha 2 a jako perla a třešnička na závěr, naše stará známá… U.S. Embassy. Americké velvyslanectví nesmí chybět.

Mimochodem, neziskovka META uveřejnila komiks a manuál právě ve spolupráci s americkou ambasádou v prostorách American Center v Praze. Takže celá tahle polostátní nezisková hydra připravuje metodologické manuály pro české učitele, několik ministerstev do neziskovky nalévá peníze, ale MŠMT nemá s komiksem nakonec nic společného? A to jako má někdo občany za idioty? To jako americká ambasáda, vnitro, školství, práce a sociální věci a evropské fondy sypou peníze do multikulti projektu, ale když nastane průser, dají se ruce od neziskovky pryč? Nejsem obdivovatelem MZ. Ae jeho vyjádření " Je to další idiotský projekt vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, stejně naivní jako bolševická propaganda, která sice neměla podobu komiksu, ale byla v podstatě stejně stupidní "  klidně podepíšu.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.