Petr Paulczynski: Pehe vykládá Klause. Není už to obsese?

11.01.2012 18:03

Novoroční projev prezidenta republiky Václava Klause jsem zhodnotil v minulém blogu. To však nic není proti profesionálnímu politomluvkovi Pehem, chorobně posedlém Václavem Klausem.

Petr Paulczynski: Pehe vykládá Klause. Není už to obsese?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Pan Pehe pocítil puzení aby Klausem naznačené hlupáčkům dovysvětlil. Vycházel pravděpodobně ze známé Hubálkovy konstanty, která praví, že podíl "pitomců" v jakémkoliv národě činí třetinu.

Prezident sice promluvil o nátlakových skupinách, tyto však nedefinoval. Pan Pehe vytáhl asi křišťálovou kouli a místo prezidenta je definoval. Tak prý k nim nepochybně patří doktoři, kteří se účastnili akce „Děkujeme, odcházíme“, nebo stávkující učitelé,  železničáři a zaměstnanci v hromadné městské dopravě, také zmínil pražskou „gay parade“, kterou jeho pobočník Hájek označil za „festival deviantů" zatímco prezident označil Hájkův výrok za „hodnotově neutrální“.

Dále náš nejznámější klausofil do své hanlivé tirády zaplantal Drobila, Železného Novu, privatizaci a přechod od diktatury proletriátu k západním hodnotám nazval mafiánským kapitalismem. Nezapomněl si plivnout ani na ministra školství Dobeše a školné, což je v posledních dnech obzvláště zajímavý sport.

Maně se mi vybavuje jeden citát: "Každý z nás někdy říká hlouposti. Nesnesitelné jsou jen hlouposti slavnostně vyhlašované" od  M. De Montaigne.

Nemohu se zbavit pocitu, že neustále opakované a neustávající myšlenky které pan Pehe v souvislosti s prezidentem není schopen vytlačit ze své mysli svědčí o tom, že trpí obsesivní poruchou. Obsesivní stav znamená, že se stejná myšlenka objevuje opakovaně den po dni, 24 hodin denně. Prostě pan Pehe  jako jeden z lídrů antiklausí armády vyplodil znovu sprosté a vůči prezidentu republiky nekorektní bláboly.

Nevím jak kdo, ale já držím palce panu prezidentovi. Pan Pehe je jen obyčejný prskač nesnášející chorobně Klause.
A tak myslím, že pan Pehe už by měl jít a jít a jít. Určitě víte kam.

P.S. A ještě maličko z  jedné diskuze pod mým minulým blogem na Virtually. Napsal uživatel Enigma: Petře, jste jeden z mála, který zmiňuje uskupení ultralevicových aktivistů ProAlt. To je ta konkretní podoba těch zmíněných nátlakových skupin. To je ta centrála výroby blbé nálady, to jsou ti plakátometčíci na téma "pryč s vládou." Dnes už jsou veřejně propojeni s odbory, takže se nemůže nic prolátnout. To je stará taktika STBáckých analytiků, " když to na sebe sami práskneme v pravý čas, zbavíme se kritiků". Konečně staří STBáčtí analytici pracují v jejich službách. Je poučné sledovat ty nitky, se kterými je ta "NESPOKOJENOST SE SOUČASNÝM STAVEM" utkaná. Tánička Fischerová jistě není anarchiska, v průvodu "ODPŮRCŮ Prahou by se od nich opticky držela stranou, ale ta "nespokojenost" je drží pohromadě. A už máme vládu občanů, LIDU, s referendy. Přece NÁM nemůže vládnout hrstka těch "ONI". Pak ta skupina "ANTIKORUPČNÍKŮ" se svým maskotem Yettim, kterého také nikdo neviděl, ani se s ním nepotkal, "ale ON Existuje, všichni to vědí". Na této vlně se pak svezou Roko a Falmer a z pozadí bude vyčuhovat škleb našeho Bohouše. A všechny tyto bojovníky za návrat socialismu pochopitelně rozlítila poznámka pana Klause o tom, že náš stát na tom není až tak zle, jak se media-hrozbokracie snaží obyčejnému lidu vyhrožovat.

Psáno pro blog.iDnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…