Petr Sedláček: Normálně bych volal Sobotko, budíček, ale obávám se, že je již pozdě!

14.01.2016 10:00

MfD přinesla na titulní stránce zásadní prohlášení Andreje Babiše. Říká, že zostřující se situace ve světě i od nás vyžaduje zvyšovat náklady na armádu, nábor tisíců nových vojáků, rozvoj českého zbrojního průmyslu, zjednodušení výběrového řízení na vojenské dodávky. Vše to je pravda a nutnost. Jenže s takovým prohlášením nemá na veřejnosti vystupovat ministr financí, ale předseda vlády!

Petr Sedláček: Normálně bych volal Sobotko, budíček, ale obávám se, že je již pozdě!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Uvnitř listu je dál obsáhlý rozhovor, který s místopředsedou vlády vede samotný šéfredaktor MfD. Je to velmi dobrý a o mnohém hodně vypovídající rozhovor. Jeho většina se týká emigrantské krize. A hned je vidět propastný rozdíl mezi Babišem a Sobotkou. Nejde o razanci a přímočarost samotných vyjádření a postojů, jde o to, jak k prezentovaným názorům A. Babiš přichází. Popisuje, jak nedávné svátky trávil jako běžný host v jednom rakouském hotelu. Jako takový se tam bavil s mezinárodním osazenstvem, mluvil s nimi i o emigrantech a multikulturalismu. Vzpomněl si také na cestu zpět, kterou si sám odřídil a na zkušenosti s policejní kontrolou na rakousko - německých hranicích, která s emigrantskou vlnou bezprostředně souvisela...

A teď si vezměte z čeho při svých úvahách asi tak vychází pan premiér. Z toho, co mu poradí pánové Špidla, Novotný, či Prouza? Z předkládaného monitoringu médií? Z dokladů tajných služeb? Kde je osobní zkušenost? Kde jsou jeho debaty s běžnými lidmi doma i v zahraničí?

Jistě, postavení premiéra je poněkud jiné, než ministra financí. Přesto i nahodilý čtenář dnešního vydání MfD snadno pochopí v čem a hlavně proč jsou mu názory a vyjádření šéfa ANO bližší, než premiérovo mlčení, či nemastně neslaná vyjádření, sepsaná korektními poradci!

Takže, budíček, obávám se, by v případě pana Sobotky už zvonil marně. K jeho škodě, ale ještě více ke škodě sociální demokracie a vlastně celé naší veřejnosti!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…