Petr Sýkora: Všichni jsme pro. Tak proč Pražský okruh stále ještě nestojí?

12.09.2016 18:43

Na 14.září od 17,00 hodin organizuje Občanské sdružení SOS Spořilov a Iniciativa STOP KAMIONŮM blokádu místní sídlištní komunikace Spořilovská, která není zkolaudována na zátěž těžkými kamiony a nemá EIA a která nahrazuje již roky Pražský okruh, a to formou pochodu po spojce od horního vjezdu u Senohrabské ulice směrem k dolnímu vjezdu z ulice Na Chodovci.

Petr Sýkora: Všichni jsme pro. Tak proč Pražský okruh stále ještě nestojí?
Foto: praha.eu
Popisek: Pražský okruh

Nahlášený protestní pochod by měl trvat zhruba čtvrt hodiny. Účastníci blokády budou žádat co nejrychlejší dokončení Pražského okruhu. A dále, aby odpovědné instituce do doby dostavby okruhu učinily „okamžitá opatření k zamezení dalších ztrát na zdraví a životech obyvatel Uhříněvse, Jižního Města, Spořilova a dalších Pražanů.Akce je řádně nahlášena. Protest přijde podpořit náměstek primátorky a pražský radní za dopravu Petr Dolínek, který se v poslední době hodně angažoval za dostavbu jihovýchodní části Pražského okruhu. Na akci jsou pozvání také zástupci radnice MČ, magistrátu, ministr dopravy Dan Ťok i hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Prohlášení Petra Sýkory, představitele iniciativy STOP KAMIONŮM

Když se jednalo u EK o stavbách, které dostanou výjimku, dokončení 511 bohužel neprošlo. EK se údajně rozhodovala na základě informací, které dostávala od různých sdružení i osob, které si dostavbu PO 511 nepřejí. Rozhodli jsme se tedy vytvořit tlak opačný, aby si pánové v Bruselu uvědomili, jaký je v Praze skutečný stav věcí. Každý den sbírám podpisy pod dostavbu PO 511. V současné chvíli jich máme cca 4000. Chceme tím pomoci Praze i vládě ČR při vyjednávání, aby viděli, že v tom nejsou sami, a že za nimi občané stojí. Už jsme své stanovisko vyjádřili krátkým zastavením dopravy v Uhříněvsi. A vidíte, pořád je to málo. Proto, společně se Spořilováky a s podporou Prahy, připravujeme ještě agresivnější protest, abychom upozornili na problém chybějícího okruhu.

Pořád to nechápu. Občané Prahy, MHMP, poslanci i vláda ČR všichni jsme pro dostavbu Pražského okruhu. Tak proč po tolika letech stále nestojí. Výsledky závěrečných jednání na úrovni ministrů mě neuspokojují. Každý dobře ví, že stačí "sabotáže" některých spolků proti okruhu a stavbu budeme dál a dál odkládat. Ale s tím už si musí poradit naši ministři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…