Přemysl Votava: Nezapomínáme, ani dějiny neměníme

02.05.2017 10:12

V těchto květnových dnech si připomínáme 72.výročí konce 2.světové války v Evropě. S touto válečnou hrůzou jsou spojeny desítky milionů obětí, miliony zmařených lidských osudů. Za touto válkou zůstala zničená města, vypálené vesnice. Nezapomínáme, že při nacistickém běsnění a tažení na východ, měly být národy slovanské porobeny, či dokonce vyhlazeny.

Přemysl Votava: Nezapomínáme, ani dějiny neměníme
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Nezapomínejme na hrdinství těch, kteří obětovali své životy při osvobozování Evropy od nacismu ! Připomínejme si statečnost všech, kteří pomáhali osvobodit naší vlast od německé okupace ! Tisíce pomníků, často neznámých hrdinů, je rozeseto po celé naší vlasti. Nedovolme znevažovat jejich oběť, jejich boj za naši svobodu !

My jako občané a vlastenci nerozlišujeme, ani dějiny neměníme, jen mnohým připomínáme, že v Československu našlo svou smrt při osvobození naší vlasti, 140.000 vojáků Rudé armády, na 33.000 rumunských vojáků, ale i stovky vojáků dalších armád vítězných spojenců. Mezi nimi 116 vojáků americké armády.
Nezapomínáme na hrdiny domácího odboje i na tisíce našich vojáků z 1. československého armádního sboru, kteří padli na své dlouhé cestě do milované vlasti. Květnovým povstáním českého lidu před 72 lety, vyvrcholil náš protinacistický odboj. Vážíme si všech statečných, kteří padli za svobodu Československa.

Nerozlišujeme, ani nekádrujeme, ani neznevažujeme památku těchto hrdinů. Naopak, každý rok si tyto dny osvobození důstojně připomínáme.
Odmítáme snahy nových vykladačů dějin nechat zapomenout, ponížit, či zneužit jejich památku, jako se stalo při 70.výročí konce války.

Je tragické, že Evropa se z této války nepoučila, dnes stojíme opět před nebezpečím nového konfliktu, možná toho posledního….. Současná stupňující se protiruská rétorika, vyvolává naše obavy a je návratem do doby studené války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …