Radek Pokorný: Teroristé, feťáci a "vítači" jako kasta Nedotknutelných. Účet zaplatíme my

25.05.2016 21:29

Radek Pokorný komentuje nekonečný seriál o vyhánění "rudých gard" s politickým krytím z ukradené budovy na pražském Žižkově a vysvětluje propletenec zájmů, který tuto komedii umožňuje

Radek Pokorný: Teroristé, feťáci a "vítači" jako kasta Nedotknutelných. Účet zaplatíme my
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

Multikulturní centrum Klinika na pražském Žižkově je blikajícím majákem upozorňujícím na pevninu, kde se nemusejí dodržovat zákony. Kolem budovy bývalé plicní kliniky v Jeseniově ulici se od počátku točí řada zájmů a objekt se tak stává symbolem, o jehož přivlastnění se vedou politické poziční boje, a stal se dokonce „platidlem“ v politických kšeftech na magistrátu.

Protiprávně okupovaná Klinika se dostala i do koaliční smlouvy a její nedotknutelnost se stala základem, na němž je postavena staronová magistrátní koalice. Handl primátorky Krnáčové za magistrátní post syna ministra obrany, dnes šéfa ekoteroristů ze strany Zelených Matěje Stropnického v souvislosti s Klinikou jí umožnil mimo jiné i setrvání ve funkci primátorky.

Klinika se stává laboratoří absurdního havlistického dramatu: Nedotknutelní levičáčtí "ultras" si zde testují, zda jejich beztrestnost je totální

Je to mimochodem příznačně komická vazba: Stropnického pantáta, ministr obrany, je politickým zaměstnancem Andreje Babiše v jeho ano-ne straně, stejně jako primátorka Krnáčová. A tak si to zřejmě se synkem vyhandlovali jako v každém správném rodinném klanu, pro nějž se v politice vžil výraz mafie. Současně to ukazuje, jak důležitá, nejen smybolicky, je Klinika pro mladé radikální levičácké guerilly.

Kapitulace před rudými teroristy

Nové dějství frašky Klinika se odehrálo v pátek - zřejmě pro velký úspěch s další reprízou tento týden. Nejprve byl po nahlášení bomby objekt policií vyklizen. Následně byl předán státu zastoupeném Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), což je ve skutečnosti pouze prodloužená ruka ministerstva financí. Tedy rezortu ovládaného Andrejem Babišem, do jehož stáje, jak řečeno, patří i uvědomělá multikulturalistka primátorka Krnáčová, která se nedávno blýskla svým uklízečským umem v HateFree kavárnách.

Stát zastoupený ÚZSVM formálně požádal policii, aby objekt zabezpečila a neumožnila proniknutí okupantů zpět do objektu. „Policie provedla kontrolu a objekt ÚZSVM, jakožto jedinému oprávněnému vlastníkovi, předala prázdný. Objekt jsme ihned zabezpečili proti vniknutí třetích osob a za součinnosti policie zahájili soupis věcí, které se v objektu nacházely. Během krátké doby do objektu protiprávně vnikly osoby, které se policii podařilo vyvést. S ohledem na bezpečnost našich zaměstnanců a na doporučení policie jsme přerušili soupis věcí, objekt zabezpečili, uzamkli a opustili“, uvádí v prohlášení k poslednímu vývoji kolem budovy Kliniky ÚZSVM.

Takže ještě jednou: Stát prostřednictvím svých úředníků provádí ve svém objektu inventuru a zabezpečení. Během této doby se pokusí proniknout i přes přítomnost policie do objektu agresivní revoluční svoloč napadající policii (kolik z nich asi čelí trestnímu oznámení za napadení úřední osoby?). Policii se nakonec podaří útok odrazit. Hloučky rudo-zelených brigád se však dále shlukují kolem objektu a policie v této chvíli dostává od někoho záhadný rozkaz, aby objekt opustila. Přítomným zástupcům státu doporučí, aby objekt zamkli a odešli. Je jasné, že potom nemůže následovat nic jiného, než snadné překonání zámků a opětovné vniknutí zlodějů do objektu.

Společně sehraná komedie?

Jak je možné, že policie ve chvíli kdy bylo jasné, že se útočníci pokusí znovu obsadit osvobozenou Kliniku, nezanechala na místě alespoň hlídku, která by v případě nouze přivolala kolegy na pomoc? Kdo vydal rozkaz k ústupu a v podstatě k opětovnému odevzdání nezákonně užívaného objektu feťákům ze Žižkova? A stejnou záhadou zůstává, proč pracovníci ÚZSVM nepožádali důrazně o stálou přítomnost policie, aby nedošlo k opětovnému zcizení budovy.

Všechno nasvědčuje tomu, že všichni aktéři, jak ti kteří mají zastupovat majetkové zájmy státu, tak ti kteří mají bránit pořádek, se v podstatě rozhodli zákon nerespektovat a dát budovu vplen zlodějské bandě s politickým krytím. Následné naříkání úřadu, že opětovné vniknutí neoprávněných osob do objektu je protiprávní a naprosto nepřijatelné a že všichni by měli dodržovat zákon, působí směšně. Proč tedy objekt nehájili za pomoci policie? „To, co se nyní děje v objektu je velmi nebezpečný precedens v rámci celé České republiky. Použijeme veškeré právní prostředky k tomu, aby byla práva České republiky důsledně chráněna. Samotný výkon práva je v kompetenci Policie ČR,“ říkají dnes alibisticky úředníci z ÚZSVM.

Téměř navlas stejná situace se odehrála i včera. Anonym opět nahlásil bombu v budově, ale tentokrát již okupanti dokonce odmítli objekt opustit. Šest lidí se uvnitř budovy připoutalo k vybavení domu a několik dalších si hrálo se strážci zákona na honěnou na střeše. Policie s nimi několik hodin vyjednávala, než se jí podařilo útočníky zpacifikovat a šestnáct z nich zadržela. Komedie ovšem pokračovala hned ráno, kdy okupanti opět bez problémů objekt obsadili. To už není liknavost ze strany státních orgánů a policie. To je buď vstupenka do blázince, nebo rozdělení rolí v komedii, kterou společně hrají "zloději i četníci".

Klinika se tak stává laboratoří absurdního havlistického dramatu: Nedotknutelní levičáčtí "ultras" si zde testují, zda jejich beztrestnost je totální. Stát zastupovaný Babišovým ministerstvem financí, v jejich případě hraje na obě strany. Nechce si znepřátelit "kavárnu", jejíž "bojovou pěstí" tyto radikální levičácké guerilly jsou - a současně formálně vzlyká, že zákony by měly platit pro všechny. To tedy ANO (2011) - leč v tomto případě zjevně NE (2016).

Revoluční centra

Policie je zase v rukou ministra vnitra Chovance (ČSSD). Tomu ovšem šéfují chapadla havlistické kavárny - premiér Sobotka a jeho politruk ministr Dienstbier. Pro ně je zelený Che Guevara ze Žižkova důležitý v jiné operaci:

Matěj Stropnický je totiž lídrem "vítačské" politické scény, což s Klinikou bezprostředně souvisí. Zde je totiž operační velení výkonné složky Páté kolony, která má k nám migrantské hordy nakonec vpašovat. Jinými slovy dělá za Sobotku a Dienstbiera špinavou práci, kterou by si před svými voliči neobhájili. Soudruh Matěj proto už dnes na magistrátu kšeftuje s výstavbou téměř třiceti tisíc sociálních bytů určených právě pro chvíle, až na pokyn Bruselu násilím (povinně solidárně) otevřeme naše hranice pro migrantský proud. Už tušíme, proč policisté nesmějí v Klinice zasahovat, pouze stínovat?

Celostátně hledaní levicoví teroristé

Má to ale i další souvislosti. Místostarosta Prahy 3 Alexander Bella (ODS) upozorňuje, že se na Klinice občas ukrývají i hledaní kriminálníci. Například policií celostátně hledaný levicový terorista Lukáš Borl. Místostarosta proto vyzval ministra Chovance, aby se záležitostí konečně někdo vážně zabýval. Lukáše Borla už policie hledá několik měsíců, neboť má prý důkazy, že tento "levicový aktivista" stál u založení teroristické organizace Síť revolučních buněk, která se hlásí ke žhářským útokům na policejní auta a připravovala útok na vlak.

„Existuje důvodné podezření, podle něhož se na Klinice pohybuje či pohybovala osoba, kterou lze bez pochyby označit za levicového extrémistu a člověka podezřelého z levicového terorismu, což vyžaduje bezodkladnou reakci řady orgánů veřejné správy. Jsem hluboce znepokojen informacemi, podle nichž mezi podporovatele projektu Klinika patří také ozbrojená a nebezpečná osoba Lukáš Borl, hledaná policií a útvarem ÚOOZ. Tento stav ohrožuje bezpečnost občanů Prahy 3, ale i všech Pražanů a návštěvníků hlavního města,“ uvedl ve svém vyjádření místostarosta.

Jak vidět, žižkovský "dům hrůzy", jak jej místní nazývají, má vskutku "multi-funkční" využití. Jaký div, že si stát - ovládaný aktuálně Sobotkovými a Dienstbierovými spojenci a chráněnci (revolučními aktivisty, zelenými teroristy a multi-narkomany), zkouší v žižkovské "laboratoři" s příznačným jménem Klinika mixovat zvlášť nebezpečné přísady jedovatého koktejlu, který máme již brzy „vychutnávat“ plnými doušky. Účet za ně zaplatíme my.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…