Radek Pokorný: Utajený Tomio Okamura pod svatým Václavem

17.05.2016 19:40

Radek Pokorný přináší autentické svědectví ze sobotní Prahy, porovnává realitu protimigrantské demonstrace s informacemi Kalouskovy ČT a ptá se, která politická strana nemá v pořádku hospodaření.

Radek Pokorný: Utajený Tomio Okamura pod svatým Václavem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Česká televize opět překonala jednu ze svých manipulačních met. Zatímco „happeningu“ s Putzfrau Krnáčovou drbající schody v pražských kavárnách věnovala naše veřejnoprávní TOP televize pozornost v rozsahu několikaminutových reportáží, demonstraci tisíců občanů žádajících v souvislosti s migrační invazí uzavření hranic a vystoupení z EU odbyla dvaceti vteřinami a standardně zaujatým manipulativním komentářem  moderátora.

A hlavní tištěná média demonstraci pro jistotu nevěnovala pozornost vůbec. Nic nového pod Řípem.

Ostrůvek v podání ČT

„Ostrůvek pod sochou svatého Václava na pražském Václavském náměstí zaplnili příznivci strany SPD Tomia Okamury. Poslanec kritizoval mimo jiné Evropsku unii, přijímání uprchlíků a práci novinářů.“

A to bylo skutečně vše, co se diváci ČT mohli dozvědět o sobotní několikatisícové demonstraci v Praze. Proč televize přikročila k přístupu, za který by se nemusela stydět ani „zelenkovská“ předlistopadová ČST, je jasné: plní přece svou veřejnoprávní roli hlavního koordinačního média Pražské kavárny. V tomto případě navíc svoji roli nepochybně sehrál i mrzutý fakt, že nedošlo k žádnému konfliktu - ani k náznaku protidemonstrace „vítačů“, jak jsme na to byli z minulosti zvyklí. Hoši a děvčata z různých klinik a podobných ústavů, vyrazili ve slunném počasí raději na jointa do přírody a zapomněli na své revoluční povinnosti - za které je neziskový sektor platí.

Po tomto selhání revolučních buněk nemohla média na čele s ČT použít svoji osvědčenou kouzelnou větičku: „V Praze se sešli příznivci i odpůrci uprchlíků.“ Čarodějové z Kavčích hor nemohli ani odvysílat, že se sešlo obligátních „několik odpůrců imigrace“, když demonstranti takřka zaplnili horní polovinu Václaváku. Jakešovské dilema - jak o té nepříjemné události referovat – hravě vyřešil ostřílený matador „kavčího skanzenu“, moderátor Jakub Železný. Použil zdrobnělinu - „ostrůvek zaplnili příznivci SPD“, což u většiny diváků asociuje sotva několik desítek lidí. Nad touto veřejnoprávní šichto je třeba jen uznale pokývat hlavou. Tak pojďme alespoň trochu doplnit informace.

Znamení kříže nad Prahou

Kromě vystoupení poslanců Tomia Okamury, Radima Fialy a Jaroslava Holíka či senátora a předsedy SPO Jana Veleby, si mohli tisíce odhodlaných lidí poslechnout i britskou europoslankyni Janice Atkinson či generálního tajemníka Národní fronty Marine Le Pen - Ludovic de Danneho. Nechyběli ani zpěváci Aleš Brichta či Pepa Nos.

Dvouhodinové shromáždění ke „Dni vlastenectví“ u příležitosti 700. výročí narození Karla IV. zakončil svým projevem předseda konzervativní Akce D.O.S.T. Petr Bahník, jenž přítomným mimo jiné vyprávěl o znamení kříže z oblaků, které se v sobotu 14. května objevilo v pravé poledne nad Prahou - právě ve chvíli, kdy pronášel svůj projev před sochou Otce vlasti u Karlova mostu - a jež si proto vysvětluje jako symbol příslibu konečného vítězství křesťanské Evropy nad muslimskou migrační invazí. 

Odkaz Otce vlasti připomněl ve svém projevu i Tomio Okamura, jenž jej charakterizoval jako největšího státníka v našich dějinách. „Karel IV., křestním jménem Václav, byl mužem, který dnes našemu národu chybí. Mnozí politici, novináři a další si budou v dnešních dnech brát do úst jeho jméno, budou se jím pyšnit, a já bych si i proto moc přál, aby se Otec vlasti alespoň na jeden den vrátil a ujal se vlády nad naší zemí. Věřte, že by pak všichni tito lidé byli rádi, kdyby pro své zločiny proti národu a zemi spasili holé životy.“

Otec vlasti proti Islámu

Okamura také připomněl zásadový postoj slavného panovníka proti islámu, přičemž citoval Karlův zákoník: „Pohanům či Saracénům, tedy muslimům, naprosto zapovídáme a zakazujeme zřizovat si v našem nejkřesťanštějším Českém království obydlí nebo zakládat si dům; a přikazujeme, že nikdo z našich věrných poddaných nesmí ve svém domě na svých polích přijímat pohany či Saracény, tedy muslimy“.

V závěru populární předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) řekl to nejpodstatnější: „Chceme suverénní Českou republiku a požadujeme vystoupení z Evropské unie. Návrh na referendum o vystoupení ČR z EU, tedy zároveň o odmítnutí nezákonných migrantů, však vláda našemu hnutí SPD již čtyřikrát ve Sněmovně zamítla. Sobotka s Babišem nechtějí, abyste Vy, občané ČR, sami rozhodli o své budoucnosti ve své zemi. Je to demokracie nebo spíše diktatura?

Říkáme jasné NE jakékoliv nezákonné migraci do EU a do České republiky. Říkáme jasné NE radikálnímu islámu v České republice. Nechceme v České republice žádné nezvané nepřizpůsobivé ekonomické vetřelce, kteří se přišli přiživovat na bohatství, které po generace vytvářeli naši předci,“ zdůraznil Okamura.

Není divu, že Sobotkova vláda má z takto jasné a zřetelné parlamentní opozice strach. Dokonce tak velký, že se pokusila pozastavit činnost Okamurovy strany pod záminkou neúplnosti dat v dodané finanční výroční zprávě. Důvodem jsou údajně drobné dary, neboť u některých lidé neuvedli datum narození a adresu trvalého bydliště. Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny to posoudil jako neprůhledné financování a navrhuje vládě ČR projednat pozastavení činnosti nepohodlné SPD.

Trám v oku ČSSD

Tento zoufalý krok, jímž se vládnoucí moc snaží umlčet reálnou národní parlamentní opozici, (podobné opatření postihlo i některé neparlamentní opoziční strany), je ukázkou toho, že současná protektorátní Sobotkova vláda je před blížícími se krajskými volbami stále nervóznější a uchyluje se k zoufalým činům v nervozitě z volebního debaklu.

Celá záležitost s nesrovnalostmi (v řádech stovek korun) dramaticky vynikne na pozadí soustavného porušování zákona a nerespektování pravomocného rozhodnutí soudu v kauze nezaplacení 337 miliónů korun, které se sociální demokracie dluží bývalému advokátu Zděňku Altnerovi. Trapné pokusy o oddalování splacení tohoto závazku, výmluvy a formální právní kličky vládnoucí strany vůči jedinému osamnělému člověku-věřiteli, jsou dokonalou ukázkou pohrdání zákony a právem v podání papalášů.

Tato kauza však, jaký div, nechává kontrolní výbor sněmovny ledově klidným. Stejně jako ho nezajímají desítky miliónů vynaložených na propagaci Dienstbierovy vládní proimigrační kampaně Hate Free, tolik propagovanou právě Českou televizí.

Jakešovská televizní zpravodajská pirueta v informování o sobotní akci Okamurovců je dobrým příspěvkem k současným diskusím o další existenci České televize v "družstevním vlastnictví" pražské kavárny. Luxusní život "družstevníků a na ně napojený "kavárenský průmysl" - zvláště pak filmový - platí totiž povinně i ti, kterým se svým pohrdavým "zpravodajstvím" panstvo z Kavčích hor zatím směje do obličeje.

Ale všeho do času.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…