Radek Pokorný: Zopakovala pražská kavárna trik s Martinem Šmídem? Pobodaného muslima zradily kamery

19.05.2016 14:31

Radek Pokorný se zamýšlí nad jedním odhaleným Hate free podvodem a ptá se, jak dlouho bude policie tajit i pozadí dalších provokací „vítačské“ pražské kavárny

Radek Pokorný: Zopakovala pražská kavárna trik s Martinem Šmídem? Pobodaného muslima zradily kamery
Foto: pixabay.com
Popisek: Násilí - ilustrační foto

Na konci ledna byl v pražských Vršovicích pobodán muslim. K činu došlo pouhý týden před největšími „protiimigrantskými“ demonstracemi, které v Praze a v mnoha dalších evropských metropolích proběhly 6. února, a u nás byly mediálně překryty „provokací“ u žižkovské Kliniky.

Syřan a člen „vítačské“ pražské kavárny v jedné osobě byl údajně napaden dvěma „neonacisty“ a bodnut do břicha. Zločin na nebohém mohamedánovi přišel jako na zavolanou. Šlo přece o další nezvratný důkaz fašizace společnosti. Pobodaný aktivista dostal policejní ochranu a rozjelo se rozsáhlé vyšetřování.

Vršovické drama

Jeho milenka Eva Zahradníčková je také exponentkou vítačské party a údajně již od podzimu kvůli tomu čelila výhrůžkám. Odvahu a podporu jí dodával i její multikulturní přítel. Tento imigrant – Syřan, původem však z Kavkazu, žil v České republice již delší dobu. Oba příkladní milenci společně organizovali i sbírku na pomoc imigrantům. A právě tato občanská aktivita, měla podle "oběti" stát za „nenávistí radikálů“.

Útok byl kvalifikovaný jako těžké ublížení na zdraví s rasovým podtextem a šetřilo ho 1. oddělení pražské kriminálky, tedy tzv. "mordparta", kterou známe i ze seriálu ČT („Případy prvního oddělní“). Mimochodem, zrovna nedávno mohli diváci sledovat i případ fingovaného pobodání, kdy se z vražedného napadení nožem nakonec vyklubalo pořezání sebe sama z nešťastné lásky. Tento případ, natočený prý podle skutečné události, celé „vršovické drama“ jako by symbolicky předjímal.

Napadenému cizinci, jenž je veřejnosti znám pouze jako pan I. T., se údajně povedlo útok částečně odrazit, ale dodnes převelice trpí jeho následky. „Bylo docela evidentní, že ho napadli kvůli tomu, že je muslim. Je navíc celkem viditelný, protože mluvil v listopadu na Václaváku za muslimy a odsoudil události v Paříži. I tou celou sbírkou, kterou děláme pro uprchlíky, tak nějak vystoupil z řady a tyhle kruhy se o něj začaly zajímat,“ významně a dramaticky sdělila světu slečna Zahradníčková. Případ byl představen jako dosud nejvážnější násilný incident v souvislosti s migrační krizí.

IT si celý útok vymyslel

O zločinu z nenávisti toho naše podařené „elity“ (premiér, ministr lidskoprávní i ministr spravedlnosti) napovídaly mnoho. Činili se pochopitelně též občanští aktivisté. Propaganda v této souvislosti směřovala i proti prezidentu Zemanovi, jenž prý vytrvale přispívá k fašizaci společnosti - a toto jsou podle aktivistů pražské kavárny důsledky!

Oproti tomu někteří již tehdy upozorňovali na to, že není možné bez řádného vyšetření činit dalekosáhlé závěry a že je na policii, aby celý případ řádně prošetřila.

Minulý týden přišla policie konečně se závěry, na které veřejnost čekala více než tři měsíce. A jsou to závěry zajímavé. Vyplývá z nich, že si muslimský aktivista útok nožem ve Vršovicích, tak jak jej popsal, od začátku vymyslel. Syřana Issaka T. (IT) podle policie na konci ledna v pražských Vršovicích nikdo nenapadl.

Issak tvrdil, že když si šel zaběhat, tak jej rasisticky uráželi dva holohlaví muži a jeden z nich jej bodl do břicha. Podle kriminalistů to ale záběry z kamer v žádném případě neprokázaly. Na záznamu se Issak podle policie vrací po běhu do svého domu nezraněn, žádní útočníci z parku nevybíhají. Na jeho běžecké bundě se nenašla ani žádná krev.

Zázračné uzdravení

Syřan si po půlhodince z domova zavolal záchranku. To je v případě bodného poranění břicha značně nepravděpodobné a jen těžko to lze vysvětlit jeho tvrzením, že si jednoduše sedl na gauč a rozhodoval se.

Je také velmi zvláštní, že se syrský aktivista zázračně rychle po pobodání zotavil a již druhý den byl propuštěn z nemocnice. Vyšetřovatelům barvitě vyprávěl, kolik těch útoků už zažil, včetně ničení majetku a namalovaných hákových křížů na automobilu. Nic z toho však policii kupodivu nenahlásil a nic si ani nevyfotografoval.

Po provalení podvodu oba aktivisté údajně opustili republiku, aby nemuseli odpovídat na všetečné otázky novinářů a policie.

My bychom si ovšem otázky klást měli. Nad případem pobodaného muslima, který spustil celou kampaň proti „nenávisti“, pokračující po týdnu útokem na žižkovskou Kliniku a vrcholící nalepováním samolepek Hate Free na dveře ministerstva spravedlnosti, se totiž otazníků vznáší nemálo.

Inscenace „vítačského“ centra

Především je zvláštní, že policie - i když už věděla, že ji IT tahal za nos - případ pouze odložila a nepátrala dále po skutečných příčinách poranění syrského imigranta. Naopak ho nechala v klidu opustit republiku.

Věděl snad I.T. něco, co by mohlo ohrozit důvěryhodnost „pražské kavárny“? Byla celá akce zinscenována po dohodě s „vítačským centrem“ pro účely propagandistické kampaně?

Byl případ dopředu připraven podobně jako falešný mrtvý student Martin Šmíd v listopadu 1989, aby v tomto případě diskreditoval „protimigrační“ politické skupiny jen týden před chystanými velkými demonstracemi? Věděl, co dělá, a zranění si způsobil sám, nebo ho někdo „šikovně“ bodl? Nebo došlo v bytě IT k hádce s krajany a on, aby přikryl skutečné pachatele, si celou historku vymyslel (s přihlédnutím k tomu, že se mu navíc jako „vítačskému“ aktivistovi hodila do krámu)?

Falešné hry s nenávistí

Také bychom si měli položit otázku, kdo všechno byl o této falešné hře informován. Nelze vyloučit, že kromě pachatele a oběti byla do celé záležitosti od počátku zasvěcena i aktivistka Zahradníčková a přes ni i „vítačský generální štáb“. Právě této verzi by nasvědčovalo jejich pozdější opuštění republiky a snaha vyhnout se dalšímu vyšetřování.

Veřejnost by rozhodně měla znát pravdu. Vše, co se kolem tzv. útoků z nenávisti od začátku roku děje, je totiž zahaleno hustou mlhou a po počátečním propagandistickém využití jdou všechny tyto případy do ztracena.

Případ IT podtrhuje přesvědčení, že stejně podvodný základ má i útok na žižkovskou Kliniku, který vyvolal "vlnu solidarity" a po němž jsme se dozvěděli, že vypátrání viníků je otázkou několika dní.

Ale ono je to již 100 dní. Neměla by policie i v souvislosti s pobodaným vršovickým podvodníkem přiznat konečně barvu i v případě „pogromu na Kliniku“?

Nebo se přiznání, že viníky dopadnout prostě nemohou, neboť šlo o předem připravenou akci vládní organizace Hate Free prostě a jednoduše nehodí? O jakých "vlivných skupinách" to mluvil těsně po komedii v Thunovské ulici ministr vnitra Chovanec, aby druhý den na tiskovce vše popřel? A co sprejovací kavárenská epizodka na Vinohradech, která tak pěkně pomohla rozjet „kampaň proti nenávisti“? I od ní již tento týden uplyne měsíc. A viníci, i přes záznamy z kamer, které má policie k dispozici, jsou stále neznámí.

Všechno spíš ukazuje na to, že tu "někdo" s veřejností stále dramatičtejí manipuluje. A těmto "vlivným skupinám" to prochází, i když ke svým "burcujícím operacím" používá amatéry typu pana IT.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …