Radek Rozvoral: Přímá demokracie bude za nějaký čas v celé Evropě

05.04.2014 19:51

Jsem přesvědčen, že to nebude ani tak dlouho trvat, jelikož k tomu politický vývoj stále více a více směřuje.

Radek Rozvoral: Přímá demokracie bude za nějaký čas v celé Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Lidem se přestává líbit, že nemohou více ovlivňovat svůj život, který je mnohdy špatně řízen skupinami oligarchů a velkých nadnárodních skupin. Tyto skupiny ve velkém sponzorují politické strany, za což samozřejmě požadují a dostávají několikanásobně vyšší zisky z předražených a jim na míru šitých veřejných zakázek.

Veřejné výdaje většiny evropských států stále více nabobtnávají a jejich dluh neustále roste. Lidé to samozřejmě velice vnímají a volají stále silněji po tom, aby se politický systém, který tyto nehoráznosti podporuje, změnil. V současné době neexistuje jiná varianta, než že se zastupitelská demokracie začne napřimovat. Ze zkušeností vidíme, že je potřeba všechny politiky, kteří řídí a rozhodují o našich životech ze naše peníze, důkladně kontrolovat. Pokud jsme jim dali mandát k našemu zastupování, musíme mít i možnost některé jejich kroky, které kolikrát nemají nic společného se zdravým rozumem, změnit, aby vyhovovaly většině a ne jen některým vyvoleným. Každý děláme chyby a je to normální lidská vlastnost, ale vždy musí existovat možnost, každou takovou chybu napravit. Jedinou vhodnou cestou, která se nabízí je přímá demokracie, tedy to, aby občan byl tím posledním, který rozhoduje! 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…