Radek Rozvoral: To čekáme, až začnou na českých fotbalových stadionech umírat lidé?

25.03.2014 18:00

To, co se dělo v sobotu v Ostravě při fotbalovém ligovém zápase v ochozech mezi domácím Baníkem a pražskou Spartou je hrozné a už by se s tímto problémem mělo konečně začít něco dělat.

Radek Rozvoral: To čekáme, až začnou na českých fotbalových stadionech umírat lidé?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Řádící zakuklení rádoby fanoušci obou táborů po sobě v oddělených zónách o poločasové přestávce začali házet přes plot nejdříve světlice a po té i vytrhané plastové sedačky. Nejstrašnější byl pohled na velmi vystrašené děti, které drželi v náručí jejich otcové. Policie a pořadatelé totiž nezvládli oddělit řádící chuligány od slušných diváků, kteří se chodí na fotbal bavit s celou rodinou. Vymleté mozky se totiž před policií rozutekly mezi klasické obecenstvo, a když postřehly, že jsou policisté v menšině, zaútočily dokonce i na ně. Pořád se kolem tohoto problému jen mluví, ale nic se neděje. Pokud to takto půjde dál a rázně se legislativně nezakročí, může se stát i to nejhorší. Máme to totiž všichni, kteří se sportu věnujeme v neblahé paměti. V přímých přenosech jsme totiž viděli, jak se na stadionech umíralo. V zahraničních soutěžích se proti takovým to chuligánům tvrdě zakročilo, vytvořila se pořádná legislativa a nevpouštějí se na stadiony. V Anglii se dokonce ti nejhorší výtržníci v čase fotbalových zápasů musejí osobně hlásit na policejních stanicích. Přestaňme se velkohubými projevy, které stejně nic nevyřeší, zabývat Ukrajinou a věnujme se problémům, které má naše země!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…