Radim Valenčík: Letošní 17. listopad zoufalců a kolaborantů

21.11.2018 20:33

Motto: Babiše si zavřeme sami, když na to přijde...

Radim Valenčík: Letošní 17. listopad zoufalců a kolaborantů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

K tomu, aby byl někdo (kdokoli) potrestán, pokud něco provedl, nepotřebujeme kolaboranty cizí moci, kteří jsou známi tím, že:

- Notoricky používají dvojí metr v globální i lokální politice.

- Vtahují nás do sviňských her pod záminkou "obrany demokracie", po kterých zůstávají rozvrácené země o haldy mrtvých, včetně našinců.

- Vykrádají naši zemi a snaží se nám sebrat možnost samostatného rozhodování.

Nepotřebujeme Kalouska uhdeovsky "kráčejícího před řadami" tzv. "demokratické opozice", nepotřebujeme "veřejnoprávní média", jejichž "veřejnoprávnost" spočívá v tom, že se z nás pokoušejí dělat hlupáky za naše peníze.

Jestli něco na kauze "Babiš" smrdí, pak je to angažovanost těch nejméně důvěryhodných, kteří letošní připomenutí obohatili rekordní dávkou hulvátství a obhajoby hulvátství. Jen zoufalec se o svátku chová jako dobytek. A jen ještě větší zoufalec, takové chování schvaluje, podporuje, obhajuje.

Babiš rozhodně není bez chyb. Každý si může přečíst, co jsem o Babišovi řekl v Parlamentních listech letos 12. června: "V referendu jsem hlasoval proti vstupu ČSSD do vlády. Ale z jiného důvodu, než ke kterému směřuje Vaše otázka. Hlavním důvodem byla moje ztráta důvěry v Babiše jak osobně, tak v jeho schopnost ovlivnit situaci ve své straně. V kauze "Novičok" se podle mě Babiš dopustil osudové chyby – podpořil účelové tvrzení, vydávání lži za pravdu, způsobem, který ve své vlastní kauze "Čapí hnízdo" odmítá. Není to první a nebude to ani poslední pochybení tohoto typu, protože, jak se ukazuje, Babiš nemá dostatečné zkušenosti v tom, jak lavírovat mezi obrovským tlakem ze strany současné globální moci a tlakem ze strany těch, kteří se v něm snaží vidět alternativu, resp. politického reprezentanta, který tomuto tlaku odolá. Jdeme do doby, ve které nás čekají další těžké zkoušky tohoto typu a Babiš prostě pro mě přestal být "parťák".

Viz: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Mafiani-Babis-CT-Akademik-o-budoucnosti-Ceske-republiky-539486

Od té doby se situace poněkud změnila. Babiš si uvědomil, že bez podpory veřejnosti, která dost rychle začíná chápat, o co jde a jak funguje současná globální moc, svoji pozici neustojí. A tak postupně začal měnit stanoviska. To mu umožnilo postupně posilovat a dosáhnout překvapivě dobrého výsledku v komunálních volbách.

Veřejnost stojí za Babišem nikoli proto, že by ho nekriticky přijímala, ale protože ve své schopnosti přimět Babiše ke vzdoru a ustát Babišův vzdor, vidí svou vlastní sílu.

Právě s tím zoufalci, kteří v den, který má symbolizovat odpor proti jakémukoli kolaborantství, předvedli, kam až jsou schopni ve svém zoufalství zajít, jaké praktiky jsou schopni použít a obhajovat, nepočítali.

Hra teprve začíná. Patrně ani Babiš sám dnes ještě neví, co dokáže ustát a jak dlouho bude jeho spojenectví s národem sjednocujícím se proti kolaborantům trvat, ale dnes zoufalství a zuřivost těch, co ho napadají, ukazuje, že hodně napomohl k vyzrávání veřejného vědomí a sebevědomí. A i on sám patrně stále lépe chápe, jak funguje a degeneruje současná globální moc, kterou jsem poměrně dobře před rokem a půl popsal takto:

http://radimvalencik.pise.cz/4432-pred-jihlavou-o-degeneraci-soucasne-moci.html

V úvodu (motto) tohoto článku jsem uvedl, že když na to přijde, zavřeme si Babiše sami. My, lidé naší země na základě používání stejného metru ke všem, kdo porušují zákony. Podle mého názoru to však nebude za kauzu "Čapí hnízdo", která těžko obstojí jako příklad porušení zákona. Když se někdo snaží přizpůsobit parametry projektu tak, aby na něj mohl dosáhnout podle uměle, resp. administrativně stanovených požadavků, není a nemůže to být porušení zákona. Argumentace, že tak činí s úmyslem na tom vydělat snad ani nemůže být myšlena vážně. Zločinec není Babiš. Zločinci jsou ti, kteří vymysleli a prosadil systém eurodotací založený na umělých kritériích a splnění umělých parametrů. Je to systém, s jehož zločinností se setkáváme každodenně, například když se každý druhý rok předělávají lavičky a cestičky v parku za tzv. "evropské peníze" (naše peníze), jediným "přínosem" čehož je, že musíme rozkopaná místa obcházet. Ještě větší zločin pak je, když se uplatní dvojí metr k tomu, aby se samotná podstata tohoto nesmyslu a zločinu současně (kterou teorie zastoupení popisuje poměrně věrně) používá ke konstruování žalob.

Nemyslím si, že by byl Babiš poctivec, ale s kauzou "Čapí hnízdo" jsem se seznámil podrobně, a pokud se tato kauza proti Babišovi vytahuje jako největší zločin, pak mě to nutí k tomu, abych si o něm myslel, že je světec. Tím ovšem může být, dle mého názoru, jen ve srovnání s těmi, kteří na něj tuto kauzu vytahují. 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinamiPublikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…