Radislav Pavelka: Úžasná budoucnost KSČM v okrese Vsetín?

12.08.2020 14:00

Komentář k rozhovoru s Romanem Ramachem v Haló novinách a ke KSČM v okrese Vsetín

Radislav Pavelka: Úžasná budoucnost KSČM v okrese Vsetín?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

V Haló novinách 24.7.2020 jsem si přečetl rozhovor s Romanem Ramachem „KSČM je tady pro vás“. Pro čtenáře neznalé všech skutečností a souvislostí vytvořil autor osobu, která je na vrcholu dokonalosti a vzorem odpovědnosti. Odpovědi ovšem ne vždy jsou vyčerpávající a úplné.

Je opomenuto v odpovědi na otázku, kdo vytvořil napjatou situaci v okrese, že to byla skupina, která neuspěla na lednové Okresní konferenci a účelově (po konferenci) její průběh napadla. Po tvrdém zásahu vedení strany se konference 15.7.2020 zdařila až na druhý pokus za cenu zrušení „neposlušných“ ZO KSČM a dehonestace práce členů a funkcionářů strany okresu. K tomu sloužilo i vydávání „bulletinu“ komisí sestavenou z vybraných stěžovatelů, kteří jsou nyní ve výboru OV KSČM. Vysvětlovat poctivým členům strany vzniklou situaci je nadlidský úkol. Ti nepoctiví to už pravděpodobně vědí.

Při představování své osoby Roman Ramach poněkud stydlivě opomenul sdělit, že pracoval jako ostravský radní za ODS a není tedy žádný nováček na politickém kolbišti. Jeho návrhy do volebního programu se přes bývalé vedení OV KSČM (v letech 2018 – 2020 pracoval jako místopředseda OV), dál nedostaly.

Dovolím si trochu ironie. Členové Okresní organizace (pokud obdrželi usnesení Okresní konference), znají jména nově zvoleného pléna okresu a vědí o jejich dosavadní odpovědné práci v rámci okresu. Je mezi nimi i zkušený funkcionář z okresu Olomouc, kde zanechal nesmazatelnou stopu a nyní se snaží stejným způsobem pracovat i na Vsetínsku. Jiný zkušený soudruh odhalil neblahý vliv starosty periferní obce na zabezpečení májových oslav na Valašskomeziříčsku.  I proto byly dosavadní výsledky voleb prý neuspokojivé. Kladně lze vyhodnotit spolupráci s jinými organizacemi, zejména Klubem Českého pohraničí, jehož členové tvoří větší část nového vedení Okresní organizace KSČM Vsetín. Tato organizace zabezpečovala poslední dva roky oslavy 1. máje na Vsetíně (dle bulletinu vydávaného městem Vsetín) a nahradila tím KSČM. Konec ironie a zpět k Romanu Ramachovi.

Otázku Krajských voleb bude řešit zejména korespondenční soutěži, týmem Levicové mládeže, volebním gulášem, pivem a párky. O tom hovořil i v projevu na Okresní konferenci v roce 2018.

Příprava XI. Sjezdu strany je ukázkou představy zásadních změn. Módní hodnocení neúspěchu, svalování viny na vedení strany a hovor o zametání před vlastním prahem, je nejzářivější příklad. Opět ovšem se skromností jemu vlastní opomenul sdělit čtenářům, že v letech 2018 – 2020 byl místopředsedou OV KSČM odpovědným za organizaci voleb. Stejně tak nesdělil, že nedělal pro úspěch ve volbách nic. Důvod je prostý, pracoval v Čechách a na Vsetínsko, mu i přes každodenní dvanácti hodinové úsilí, nezbyl čas.

Ve VV OV KSČM pracovali tři členové ze současného nového vedení OV (VV OV KSČM Vsetín měl pět členů). Po konferenci se nechali zvolit a čekali. Následující lednová konference jejich práci ocenila a nedostali nový mandát, a tak vše vlastně v okresní organizaci začalo.

Bez pomoci vedení strany, zejména poslankyně PS PČR ze Zlínského kraje a člena VV ÚV KSČM, by na čtvrtý pokus Roman Ramach nedosáhl cíle, funkce předsedy OV KSČM Vsetín. Myslím si, že každý čtenář si utvoří svůj vlastní názor a svůj tedy nemusím vnucovat. Kdo si přečte rozhovor redaktora Romana Blažka bez znalostí souvislostí, bude nadšen. Budoucnost KSČM v okrese Vsetín pod vedením těchto lidí bude úžasná!?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …