Radomil Bábek: Vláda ztratila rozum. Zákaz venkovních trhů je naprosto absurdní

30.01.2021 7:35

Stanovisko Podnikatelských odborů k zákazu venkovních trhů a uzavření skiareálů.

Radomil Bábek: Vláda ztratila rozum. Zákaz venkovních trhů je naprosto absurdní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek

„Zavření skiareálů nebo zákaz trhů? Nepochopitelné! Selský rozum nám říká, že je lepší nakupovat a potkávat se pod širým nebem, na čerstvém povětří, než se shromažďovat v uzavřených prostorách,“ říká předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Podle něj tuhle logiku nikdo nevyvrátil a nepotvrzují to ani žádná veřejně dostupná data. Z těch naopak jednoznačně vyplývá, že k virové nákaze dochází nejvíce právě v uzavřených vnitřních prostorech. „Zákaz venkovních aktivit, kde je možné snadno splnit veškerá hygienická opatření, je naprosto nesmyslný a absurdní,“ doplňuje Bábek.

Podnikatelské odbory vyzývají vládu, aby nechala otevřené trhy. Pokud je povolen prodej sortimentu v supermarketu, neexistuje žádný důvod k tomu, aby stejné zboží nemohli prodávat živnostníci venku na trhu.

Podnikatelské odbory zároveň vyzývají vládu, aby odvolala zákazy pro skiareály. Právě upravené venkovní areály mohou nabídnout rodinám za dodržení hygienických opatření tolik potřebný odpočinek.

Podnikatelské odbory vyzývají vládu, aby sebrala zbytky rozumu a aby přestala škodit české zemi a českým občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…