Richard Seemann: V Horních Rakousích bylo obnoveno nošení roušek

09.07.2020 7:33

Náš jižní soused - Horní Rakousko - s okamžitou platností od čtvrtka obnovil všeobecnou povinnost ve veřejných místnostech nosit roušky. Oznámili to zemský hejtman Thomas Stelzer a vicehejtmanka pro veřejné zdravotnictví za lidovou stranu Christina Haberlenderová.

Richard Seemann: V Horních Rakousích bylo obnoveno nošení roušek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Příčinou je vzestup nakažených koronavirem v této jedno a půl milionové zemi, jíž střediskem je Linec. Návštěvníci obchodů, nákupních středisek včetně jejich zaměstnanců musí nosit zakryté nosy a ústa a udržovat bezpečnostní vzdálenosti. Rovněž v gastronomii je nutno dodržovat tyto předpisy. Stejná pravidla platí i v otevřených prostorách, a to bez časového omezení. „Jsme stále uprostřed koronového nebezpečí, které se znovu projevilo, jak mnozí předpokládali“, praví se v prohlášení.

Současně ve školách a mateřských školkách budou zavedena opětně již zrušená opatření. Zejména osoby, které budou děti vodit do mateřských školek, musí dodržovat bezpečnostní opatření a děti mohou zasednout teprve s rouškama. Věříme, že se nám tak podaří opět šíření pandemie zadusit, prohlásil zemský hejtman. Obnovení zdravotních opatření bylo učiněno po dohodě s lidoveckým spolkovým kancléřem Sebastianem Kurzem a zeleným spolkovým ministrem zdravotnictví Rudolfem Anschoberem. Policie byla přitom vyzvána, aby aktivně se podílela na jejich dodržování.

Horní Rakousy nejsou ojedinělým případem, ale v minulých dnech v celém Rakousku viditelně vzrostla infekce koronavirusu, V pondělí překročily počty nakažených po prvé od 19.března jednoho tisíce osob, přitom 80 muselo být umístěno v nemocnicích. Obdobného vývoje je možno sledovat i v ostatních státech jako v Německu, Švédsku, Švýcarsku nebo v Kanadě, ale i v Izraeli. Přitom zde původně dosáhly nákazy nulové hodnoty. Česká republika přitom jak se ukazuje není výjimka a kromě severní Moravy se virus nyní šíří i v jiných oblastech.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.