Robert Troška: Německo. Brutální vražda a odhalení „nebezpečného puče“

18.12.2022 11:28 | Komentář

Scholzovo Německo nastoupilo cestu Erdoganových čistek?

Robert Troška: Německo. Brutální vražda a odhalení „nebezpečného puče“
Foto: Archiv Roberta Trošky
Popisek: Robert Troška

V prvním prosincovém týdnu vyskočila na obyvatele menšího jihoněmeckého městečka a čtenáře německých serverů tragická zpráva o brutální vraždě 14leté školačky, další oběti multikulturalistického experimentu v Německu. Zavražděná dívka šla ráno obvyklou cestou se svou nejlepší kamarádkou (13 let) do školy na zastávku autobusu. K jejich smůle cesta na autobusovou zastávku vedla kolem ubytovny pro uprchlíky. Když procházely kolem ubytovny, vyřítil se na ně s nožem 27letý uprchlík z Eritrey, který začal bodat obě dvě nevinné dívky. Starší, 14letá školačka zákeřné přepadení nepřežila.

Vražda se stala v Illerkirchbergu, malém městečku o 4700 obyvatelích. Jde o městečko ležící v jihozápadní části Německa ve spolkové zemi v Bádensku-Württembersku. Toto městečko podobně jako další německá městečka muselo od vypuknutí migrační krize v roce 2015 plnit kvóty na přerozdělení "uprchlíků" z problematických regionů Afriky a Blízkého východu.

Pro zajímavost v této velké a poměrně bohaté spolkové zemi, Bádensku-Württembersku, vládnou již delší dobu většinou Zelení s SPD a v programu mají na jednom z prvních míst boj proti diskriminaci a nenávisti.

A reakce starosty Illerkirchbergu pana Markuse Häußlera (37, nezávislý)? Jeho slova pro BILD: „Komunita je šokovaná. Všichni jsme hluboce zarmouceni a truchlíme s rodinou.“

Souhlasím do puntíku s druhou větou pana starosty, truchlíme my všichni, ale k první větě si neodpustím dodat, že my tady ve střední Evropě šokovaní rozhodně nejsme, tento tragický vývoj jsme nejen očekávali, ale výrazně jsme na něj od propuknutí migrační krize v roce 2015 upozorňovali, konkrétně na zvýšenou kriminalitu, ztrátu bezpečnosti veřejných prostor i problematickou kompatibilitu některých etnik.

Nikdo z nás netvrdí, že občan severní Afriky nebo Blízkého východu nemůže být slušným člověkem, problém tkví v masovosti nelegální migrace, absenci výběru příchozích a hlavně v přístupu celé západní Evropy k problematice nelegální migrace.

Když jsem po vypuknutí migrační krize v roce 2015 napsal dobrodružný román Mračna nad Evropou s hlavními postavami z Bavorska, tak jsem netušil, že západní Evropa na čele s Německem bude i po sedmi letech po vypuknutí migrační krize dál pokračovat s nastaveném sebevražedném kurzu migrační politiky.

A předpokládáte, že se v Německu alespoň strhla společenská diskuze o možném začlenění migrantů ze třetích zemí nebo o jejich zvýšené kriminalitě?

Odhalení puče: Klasický příklad odvedení mediální pozornosti

Musím čtenáře zklamat, nikoliv, ale ihned dva dny po brutální vraždě školačky všem německým médiím na hlavních titulcích vévodí ZPRÁVA o senzačním odhalení a dopadení krajně pravicové skupiny, která chystala ozbrojený puč v Německu. Média je označují jako hnutí Říšští občané odmítající současnou podobu státu, chtěli prý nastolit císařství po vzoru Vilémovského Německa. Neznám toto monarchistické hnutí, spíše mi přijde jako spolek blouznivců, ale 25 zatčených a 27 obviněných má představovat ohrožení německé demokracie?.

Každému občanu v Německu určitě spadl kámen ze srdce a na dálku děkoval německému ministru spravedlnosti, Spolkovému úřadu pro ochranu ústavy a 3 000 policistů. Pučisté sice nekladli odpor, ale to obrovské nebezpečí vycházející od 52 monarchistů. Prý měli zbraně, tak si jen představte, že z mnichovské pivnice nevyjdou hulákající pučisté jako v roce 1923, ale ozbrojených 52 monarchistů s pistolkami a dejme tomu jednou ukořistěnou houfnicí. A ta začít střílet, třeba na ty krásné 30metrové větrníky, to by bylo ohrožení demokracie v Německu!

Připomeňme si, co v Německu znamená termín „krajně pravicový“. Tuto nálepku můžete obdržet za názor, že rodinu tvoří muž a žena, že děti má vychovávat táta a máma, za názor, že islám do Německa a potažmo celé Evropy nepatří a obecně jakýkoliv jiný názor na sexuální menšiny, zelenou politiku nebo multikulturalistické pojetí odlišné od hlavního proudu. Mediálním korporacím společně s univerzitami se podařilo konzervativně smýšlející občany (nejen v Německu) ostrakizovat a nevpustit do jakékoliv diskuze.

Německo: Obdoba Husákových a Erdoganových čistek?

Navíc šéf Spolkového kriminálního úřadu očekává další vlnu razií a zatýkání. Prý se zaměří na prověrky v armádě, policii a dalších německých bezpečnostních složkách. Státní zastupitelství totiž po zátazích uvedlo, že mezi obviněnými jsou i lidé s vazbami na armádu, nejméně jeden z nich pak u vojska stále působil. Proto se chtějí zaměřit na prověrky mající za cíl odhalit u bezpečnostních úřadů radikály.

Zde je potřeba malinko zbystřit, v naší nedávné historii jsme již prověrky po nástupu Husákova režimu po invazi v roce 1968 zažili. Statisíce lidí nejen v ozbrojených a policejních silách bylo vyhozeno na dlažbu, lidé nemohli vykonávat své profese. Zatímco po roce 1968 měli Husákovi komunisté za sebou sovětské tanky, dnes liberálně levicový establišment (v Německu vládne rudá SPD spolu se Zelenými) ukazuje zvednutý ukazováček vůči jinak smýšlejícím občanům.

Tady už se nejedná jen o snahu zbavit se konzervativněji smýšlejících lidí pod záminkou nebezpečné radikalizace, ale o systematickou diskriminaci jinak smýšlejících občanů.

Vyvstávají tak otázky, podle jakých kritérií bude policista nebo člen ozbrojených složek zařazen mezi radikály? Podle liberálně marxistických, které prosazuje současný establishment?

Německá vláda tak začíná silně připomínat Erdoganovy kroky po nezdařeném „puči“v roce 2016, který tureckému vládci posloužil jako ideální záminka k zatýkání a velkým čistkám v policii a armádě.

Budoucnost ukáže, zda obavy jsou oprávněné.

Tip na vánoční dárek: Atraktivní knižní thriller Mračna nad Evropou nyní v prodeji se slevou.

Krátký video trailer ke knize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…