Rudolf Mládek: Bruselská pětka zuří a Zeman se směje

11.03.2021 16:25

Požadavek prezidenta Miloše Zemana, aby premiér Andrej Babiš konečně odvolal ministry Jana Blatného a Tomáše Petříčka a také ředitelku SÚKL Irenu Storovou, vyvolal pozdvižení a tzv. Bruselská opoziční pětka už chrlí obvinění ze zrady, kádrování a špatného vykonávání úřadu. (1)

Rudolf Mládek: Bruselská pětka zuří a Zeman se směje
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Jako obvykle má ale Zeman pro svůj krok důvod a neučinil jej náhodou. Prý, podle kritiků, mu jde o prosazení ruské vakcíny. To by bylo příliš jednoduché a Zeman by si našel jiné možnosti, kdyby něco tak triviálního bylo jeho hlavním cílem.

Poprvé Zeman chce, aby Babiš ukázal, že je s ním na jedné lodi. Buď vyhoví, nebo nikoliv. Je jisté, že Babiš a jeho hnutí ANO už těžko dá dohromady 70 poslanců, realita bude kolem padesáti. A to možná. Zeman po volbách může snadno zvolit jiného premiéra, který bude mít koaliční výhodu pro sestavování vlády. Poselství Babišovi se proto jeví jasné.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Podruhé Zeman ukazuje, stejně jako rakouský kancléř Kurz, že při léčbě nemoci covid není politikaření na místě a nesmí existovat geopolitická tabu. (2). Proč by to samé, co navrhuje kancléř Kurz nemohl navrhovat český prezident. Například i vyrábět vakcínu Sputnik V.

A ke křiku kolem Sputniku V dodejme, že Evropská léková agentura začala se schvalováním této ruské vakcíny. A že žádost přišla z Německa asi nepřekvapí. (3)

Potřetí je to Zeman, kdo se nepochybně bije o zdraví občanů, zatímco jím kritizovaní politici se ohánějí úředním šimlem a bumážkami. Kdo asi tak bude mít u „lidu českého“ větší odezvu? Zeman nebo státní byrokraté? A že Blatný a Petříček nejsou žádná výhra, to mnozí vědí i bez Zemana.

Miloš Zeman opět rozbouřil českou politickou hladinu, ale v této bouři nemůže prohrát, protože „Bruselská pětka“, tedy dosavadní opoziční strany, jak se zdá, více než zdraví občanů si cení jiných neudržitelných hodnot. Spíše než zdraví lidí si tito hlídají své politické předvolební pozice. Zdá se, že jim nedostatky v řízení státu Babišem a jeho ministry velmi vyhovují. Jenomže cena, která se za tuto strategii začíná platit je cenou neúměrnou. Proto se Zeman do věci vložil. A jako vždy s pořádným rámusem. Někteří z nás si možná řeknou: Konečně!

Zdroj:
(1) ZDE
(2) ZDE
(3) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…