Rudolf Mládek: Dobrý brach v EU

07.03.2019 14:32

V podnikání, v práci i v politice se někdy potkáme s lidmi, kteří se na nás usmívají, objímají nás kolem ramen a vypadají, jak jsou potěšeni, že mohou být naši přátelé. Takoví dobří braši.

Rudolf Mládek: Dobrý brach v EU
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Ukázkovým příkladem je šéf Evropské komise J.C.Juncker, který srdečně třese rukou, tváří se potěšeně a brežněvovsky kde koho líbá. A přitom právě on s nenávistí vlastní doslova vyhnal Spojené království z Evropské unie. Protože dobrý brach Vás jednou rukou objímá a druhou rukou Vás okrádá.

A taková je celá současná Evropská unie, která se  díky křivým dotacím tváří jako dobrý brach. Ale nové státy EU doslova vykrádá. Odlévá zisky, zavírá konkurenční továrny, vnucuje špatné zboží a soustavně něčím vyhrožuje. Také trvale likviduje demokracii spoustou nařízení a směrnic a importem migrantů. Dnešní EU se jako dobrý brach chová. A škodí.

Výkřiky o tom, že z EU odcházející Brity zbláznila jakási antievropská propaganda neobstojí. Nikdo neopouští blahobyt a svobodu, protože proč by to dělal. Ale když prokouknete dobrého bracha, že je to v podstatě sobecký až nenávistný škůdce, tak s ním dál nechcete nic mít.  A vždy, pokud jste slušní, od něj odejdete. A nebo s ním vyrazíte dveře.

A o to dnes jde. Vyrazit se všemi těmi  dobrými brachy v Bruselu dveře. Je to možná poslední šance, jak udržet Evropské společenství. A to za to stále stojí. Tak na to v květnových volbách mysleme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…