Rudolf Mládek: Haprující český stát

15.03.2021 9:01

Americký prezident Biden nařídil od května hromadně očkovat, aby Američané mohli 4. července slavit Den nezávislosti. Česká vláda opět nařídila jakési preference v očkování s ohledem na nedostatek vakcín. Avšak to, že učitelé by měli mít prioritu, aby se děti mohly vrátit do škol, to je nenapadlo!? Tato vláda raději vymyslí tři typy stupidních, v konečném důsledku, bezcenných maturit. Kdy naposledy zemím koruny české vládla taková skupina nemožných a neschopných?

Rudolf Mládek: Haprující český stát
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Každý den se dovídáme, na téma pandemie, jenom špatné zprávy. Každý den nějaký novinář konstatuje, že vakcíny nejsou nebo že leží někde ve skladech a že se vede politický boj s prezidentem Zemanem, který je názoru, že ruská vakcína Sputnik V by možná pomohla, ale nikdo nic podle Hradu kloudného nedělá.

Dle dostupných informací použití ruské vakcíny podpořila Itálie, která se dohodla s Ruskem, že vakcínu Sputnik V by měla vyrábět italsko-švýcarská farmaceutická společnost, Adienne Pharma & Biotech, ve dvou závodech v Itálii. Vedle Itálie by se měla vakcína vyrábět i ve Španělsku, Francii, Rakousku a Německu. Pokud Německo zažádalo o její schválení (protože Rusové to z principu asi nikdy neudělají), bude zajímavé sledovat, jak to politické hemžení na české scéně vykvasí, až EU, resp. Léková agentura (EMA), dá k Sputniku V souhlas. Ale pomůže to českým občanům? Pár kousků, poslaných Moskvou, problém nepochybně nevyřeší a česká vláda bude dál ve své prekérní situaci a my s ní.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Nelze totiž očekávat, že by západní část EU nám, tedy České republice, vyšla vstříc. Sami se tam topí v mutacích nemoci covid. Stejně jako česká vláda se tamní vlády spolehly na EU, že vakcíny zajistí. A EU opět selhala, ostatně jako vždy. To je sice dílčí důvod k omluvě české vlády, ale už začátek pandemie ji měl varovat, že EU, resp. Evropská komise je spolek úděsně neschopných a nelze od něj v žádném ohledu očekávat ani odpovědnost ani řešení. Opět se to potvrdilo.

Tak si to při volbách připomínejme, protože nemoc covid tu ještě pár let bude a my potřebujeme, aby stát řídili ti, kteří vědí, jak na to. Uzavírání lidí a zadlužování státu na několik generací, a k tomu prosebné oči upřené do Bruselu, to asi těžko bude ta správná cesta.

Od šedesátých let minulého století jsme tu neměli vládu, která by tak fatálně selhávala ve vážném období, byť připomínka, že nemocnice nejsou nafukovací, jistěže obstojí. Ale nic nepomůže, že se premiér Babiš hodlá udřít k smrti. Na tohle vše se přesně v dnešních dnech díváme. Názor, že nová vláda může být ještě horší než tato, je hádáním budoucího. Nikdo předem neví, jak by řídili stát jiní politici a političky, ale dnešní chaotické, bezcílné a zmatkářské řízení se jen tak napodobit nedá. Změna vlády je na pořadu dne. O EU ani nemluvě.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.