Rudolf Mládek: Katastrofický bubák od ministryně Dostálové

08.06.2019 17:32

„Kdybychom všechno odsouhlasili, co v auditu je, může jít až o 30 miliard a bude to mít nedozírný dopad do stovek firem v České republice,“ říká ministryně Dostálová.

Rudolf Mládek: Katastrofický bubák od ministryně Dostálové
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Tak nějak tomu nerozumíme. Zatím od EU žádné číslo ve výši 30 miliard korun podle médií nepadlo. Navíc k auditu se máme vyjádřit, což obvykle znamená oponenturu s vysvětlením. Nepochybně EU s nějakým souhlasem předem nepočítá. Ale k připomínkám, pokud nebudou věcné a podložené nepochybně nepřihlédne. A konečné slovo přináleží institucím v EU.

„České zákony může vykládat jen český soud,“ tvrdí dále Dostálová.  Nejenže ústava v článku 10 stanoví, že vyhlášené mezinárodní smlouvy jsou součástí našeho právního řádu, ale stanoví-li mezinárodní smlouva něco jiného než zákon, použije se mezinárodní smlouva. Evropská komise může podat žalobu k Soudnímu dvoru Evropské unie prakticky bez omezení a rozhodnutí SD EU je konečné a český soud s tím nic nezmůže.

„Demonstrace nejsou kvůli auditu, Babiš hájí tvrdě zájmy Česka,“ pokračuje ministryně pro místní rozvoj Dostálová a tohle tvrzení je úsměvné. Nepochybně jí nikdo nesvěřil mandát hovořit za demonstranty.

„Premiér je od toho, aby hájil české zájmy, jednání probíhají hlavně v kuloárech“, dodává Dostálová a lze s ní souhlasit, že každý zvolený politik má hájit zájmy naší země. Ale to, že by se audity řešily někde v kuloárech zní nepřesvědčivě. A zda Babiš ve věci dotací postupoval tak, jak měl a zda to bylo v souladu s českými zákony a evropskými předpisy je právě předmětem auditu. Dostálová se domnívá, že postupoval správně, ale zdá se, že v EU je jiný názor. Vyčkáme tedy výsledku. Ale Dostálová svými výroky působí komicky a směšně. A dodejme, že Dostálové vyjadřování se k auditu vůbec nepřísluší.

Celý rozhovor s ministryní Dostálovou najdete ZDE.

Rudolf Mládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…