Rudolf Mládek: Tato EU je na zrušení

14.03.2020 14:58

Ursula von der Leyenová považuje uzavírání hranic v rámci prevence šíření koronaviru za narušení života lidí a přeshraničního obchodu.

Rudolf Mládek: Tato EU je na zrušení
Foto: Twitter.profil Von der Leyenové
Popisek: Ursula von der Leyen, předsedkyně Evropské komise

Předsedkyně Evropské komise proto výslovně není spokojena s tím, že Česko, Slovensko i další země EU uzavírají své hranice. A to říká v době, kdy podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je Evropa virové epicentrum. (sic!)

Její názor na opětné otevření hranic se ale dá interpretovat jako ohrožování života obyvatel České republiky. Protože splněný požadavek Leyenové a otevření našich hranic by mohl zapříčinit vstup dalších nakažených osob na území České republiky.  Ale náš trestní zákoník č. 40/2009 Sb. samozřejmě řeší  zvýšené nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci. A také  příprava na zavlečení nakažlivé nemoci (a co jiného je požadavek na otevření hranic?) je, jak Trestní zákoník v § 152, v bodě 5) stanovuje, trestná.

Bylo by dobré, kdyby si konečně čeští občané uvědomili, že tato EU je na zrušení. To už není o odchodu ČR z EU, to je o návrhu tuto formu evropské integrace zrušit. Jako jsme zrušili zde na východě socialismus. Oboje se evidentně neosvědčilo.

EU naprosto selhala v migrační krizi.

EU naprosto selhala v procesu integrace přijatých migrantů.

EU naprosto selhala při řešení epidemie koronaviru způsobující nemoc COVID-19.

Můžeme zde uvést řadu dalších fatálních selhání, od neudržitelného trvalého pádu ekonomiky, po neudržitelné  představy o uhlíkové neutralitě, o tom, že EU nedokázala udržet ani platné evropské právo a svobodu slova a výčet by mohl pokračovat.

Musí se najít jiná forma evropské spolupráce.

Snad se najde premiér či prezident, který po zkušenosti pandemií koronaviru osloví ostatní členské státy s návrhem zrušení této podoby EU, která je postavena na vzájemných, ale zjevně špatných smlouvách. Ty lze změnit, zrušit je či od nich odstoupit a napsat jiné.

Tohle, co v této velmi závažné  krizi pro obyvatele Evropy tato EU předvedla a předvádí je nepřijatelné. Pro dnešek i pro budoucnost.

Poděkujme všem evropským národním vládám a jejich lidem, kteří konají kroky na ochranu svých občanů. Protože tím nepřímo chrání i nás.

Rudolf Mládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…