Sdružení praktických lékařů: Naše frustrace z nepochopení fungování primární péče je hluboká

30.03.2021 7:34

Otevřený dopis pacientům praktických lékařů Ústeckého kraje, týkající se očkování proti Covid-19

Sdružení praktických lékařů: Naše frustrace z nepochopení fungování primární péče je hluboká
Foto: SPL
Popisek: Praktická lékařka - ilustrační foto

Vážení spoluobčané, milí pacienti,

na očkování je v Ústeckém kraji připravena naprostá většina praktických lékařů již od ledna tohoto roku. Bohužel stát i Ústecký kraj z nepochopitelných důvodů stále upřednostňuje v dodávkách vakcín očkovací centra. Nutí tak nejstarší pacienty do složité registrace, následně často do komplikovaného dojíždění do očkovacího centra, přestože mnoho z Vás preferuje dostat očkování u svého praktického lékaře.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Praktičtí lékaři zaregistrovali k očkování ve svých ordinacích tisíce seniorů ve věku nad 70 let. Tito lidé stále nemohli být naočkováni. Naopak v mnoha očkovacích centrech v našem kraji očkují občany zcela mimo registrační systém, lidi mladé, zcela zdravé, bez zdravotních rizik. Tento postup považujeme vůči našim seniorům čekajícím na očkování za zcela nepochopitelný.

Přes maximální úsilí většiny praktických lékařů obdržela očkovací látky v našem kraji zatím jen hrstka z nich, přesně 34 lékařů z cca 270 připravených k očkování. Jak se bude situace dále vyvíjet, nikdo neví, resp. dle našich informací by v příštích dvou týdnech praktičtí lékaři neměli obdržet pro své pacienty vakcíny žádné!

Věřte, že naše frustrace z nastalých zmatků a nepochopení fungování primární péče je opravdu hluboká. Věřte, že všichni vyvíjíme maximální snahu, po večerech a nocích tvoříme seznamy našich čekajících pacientů, abychom dokladovali jasný zájem o očkování seniorů i chronicky nemocných pacientů v našich ordinacích. Stále však doufáme, že zájem o lidi nakonec převáží nad různými mocenskými a politickými tlaky. Poznáme to tak, že očkovací látky budou skutečně dostupné pro všechny potřebné i v ordinacích praktických lékařů.

Vážení spoluobčané, milí pacienti, pokud Vám toto není lhostejné, zeptejte se, prosím, svého hejtmana, krajských zastupitelů, poslance či senátora, proč Vás nemůže naočkovat Váš praktický lékař?!

Vaši praktičtí lékaři

Sdružení praktických lékařů Ústeckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …