Šimon Heller: Tichý nástup totality na jihu Čech

28.03.2013 10:34

Tak se nám na jihu Čech pomalu ale jistě začíná smrákat na horší časy.

Šimon Heller: Tichý nástup totality na jihu Čech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jiří Zimola

Sociální demokraté si pravděpodobně nechali poradit od svých „zkušenější“ kolegů z KSČ(M) a tiše začínají aplikovat totalitní metody. Bývalo dobrým zvykem, že do každého výboru a komise si mohla každá strana v zastupitelstvu nominovat alespoň jednoho svého člena. To přispívalo k větší transparentnosti a průhlednosti. Dokonce v minulém volebním období byli sociální demokraté tak štědří, že předsedou kontrolního výboru zvolili Luboše Dvořáka, člena tou dobou opoziční KSČ(M). A aby mu tuto funkci zpříjemnili, tak oproti zvyklostem se tento post stal placeným. Z jakého důvodu, těžko říct.

Našemu panu hejtmanovi se ale pravděpodobně zastesklo po starých pořádcích, kdy všude byli zástupci pouze jedné strany. A tak porušil dlouholeté nepsané pravidlo, že v každém výboru a komisi sedí alespoň jeden zástupce každé strany ze zastupitelstva. Samozřejmě, že zástupci sociálních demokratů a komunistů jsou u všeho. Ostatní opoziční strany již bohužel ne. Otázkou je, proč pan Zimola změnil názor oproti minulému volebnímu období, kdy tento totalitní prvek ještě neaplikoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …