Šimon Heller: Za Róberta Bezáka

11.03.2014 10:42

Dne 1.3.2014 se veřejnost dozvěděla, že papež František přijal rezignaci českobudějovického biskupa Jiřího Paďoura. Zájem nejen katolické církve je zcela jistě nahradit Jiřího Paďoura člověkem, který má morální kredit, respekt a schopnosti k výkonu českobudějovického biskupa. Jsem přesvědčen, že takové kvality prokázal právě Róbert Bezák.

Šimon Heller: Za Róberta Bezáka
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Róbert Bezák byl na Slovensku bezprecedentně odvolán minulým papežem Benediktem poté, co opakovaně poukázal na zásadní chyby v hospodaření jeho předchůdce v trnavské diecézi Jána Sokola. Podrobné informace včetně externích odkazů je možné si dohledat zde.

Církev tak stojí na rozcestí, kdy se musí rozhodnout, jestli bude své „hříchy“ zametat pod koberec nebo se bude snažit jít příkladem, což je mimo jiné jejím posláním. Volba Jorge Bergoglia (papeže Františka) do čela církve mě naplňuje optimismem. Jsem přesvědčen, že Róbert Bezák prokázal své morální kvality. Byla by obrovská škoda, aby takovýto dobrý kapitán seděl v podpalubí. I proto vznikla iniciativa, která se snaží poukázat na to, že Róbert Bezák by byl dobrou volbou pro českobudějovickou diecézi.

Možnost podpořit tuto myšlenku svým podpisem je možné zde nebo svým „lajkem“ na sociální síti facebook zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.