Sofie Chrtková: Lidé nemají krátkou paměť

06.03.2014 11:28

Pospíšil se diví, že tolik lidí fandí Rusku, což je dle jeho názoru zřejmě tím, že mají krátkou paměť. Pospíšil, stejně jako mnoho politiků, kteří jsou a byli úplně mimo občanskou společnost, pochopitelně nemůže ani vědět, co si lidé myslí a proto se pak může lecčemu opravdu „divit“. A vzhledem k jeho věku, může mít historickou paměť opravdu velmi krátkodobou a ohledně politické orientace i navíc značně zkreslenou.

Sofie Chrtková: Lidé nemají krátkou paměť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Lidé nefandí Rusku jako takovému, ale vyhodnocují jednání a chování  velmocí a jejich představitelů. Naopak, lidé mají dokonce velmi dobrou paměť, zejména, co se týká  II.světové války a řádění nacistů a fašistů v Evropě. Tato paměť se nedá vymazat, i když by se to mnoha nynějším politikům velmi hodilo.

Podstatný rozdíl by byl, kdyby  za ukrajinskou revolucí  a  vražděním nebyly neonacistické a  banderovské tlupy a ke změně vlády došlo demokratickým, nikoli násilným způsobem.  Z nacizmu a fašizmu mají lidé oprávněný strach a mnoho lidí mělo tu možnost shlédnout  drastická videa z  Majdanu  a číst články přímých účastníků, kteří  nepatří  mezi tyto  neofašistické a banderovské  tlupy, kterým  fandí USA, EU i  někteří naši politici. Hitler se dostal k moci také velkým přičiněním západních mocností a prostřednictvím  velkokapitalistů,  kteří jej pomohli vyzbrojit s tím, že  Hitler porazí komunistické Rusko. Je to pár dní, kdy v rámci objektivity dějin, ČT 2 vysílala seriál VB  i slova Churchilla, kdy bylo v plánu Rusko západními velmocemi s pomocí Hitlera zničit. Tyto historické dokumenty jsou naštěstí ještě k dispozici a neupravené. A pak existují nejen pamětníci, ale i lidé, jejichž  blízké příbuzné nacisti vyvraždili.  Dosud existují památníky, zápisy a přímá svědectví o nacistických zvěrstvech a koncentračních táborech. Naopak – lidé mají  velmi dlouhou paměť, což se  některým našim politikům a patolízalům USA a EU nehodí, neboť situace jeví mnoho znaků a podobností se situací před vypuknutím II.světové války, což si mnoho lidí také uvědomuje. Z tohoto pohledu by se mělo částečně nazírat i na nynější chování Ruska ohledně vměšování se EU a USA do ukrajinsko-ruských vztahů, neboť  řádění Hitlera odneslo Rusko nejvíce, včetně vojenských a civilních obětí. A také  z paměti lidem nevymizelo, jak nás evropské velmoci Hitlerovi obětovaly.

Nikdo z normálních lidí si nepřeje, aby se opět vzkřísil nacizmus a fašizmus v Evropě nebo aby byl opět vyprovokován  v Evropě válečný konflikt.  Z tohoto pohledu  je  nutno brát  ono „fandění“ Rusku, což  ideologicky zaslepenému politikovi nemůže dojít. Premiér a vláda  schvaluje ukrajinskou vládu, která se dostala k moci násilím a vraždami, která se minimálně z poloviny skládá  z neonacistů a banderovců, a to za tleskání a pomoci EU a USA – k tomu netřeba nic více dodávat, jen to, že dějiny se velmi často opakují, dokonce dříve, než stačí lidé zapomenout. Na světové války, příčiny a důsledky, jakož i to, kdo měl zájem a proč je vyprovokoval, se  NEZAPOMÍNÁ!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…