Sofie Chrtková: (Ne)velká vládní pokrytectví

25.02.2014 8:49

Copak je to za vlády, když schvalují, aby se na chudobě občanů přiživovali různí parazité a hyeny, kteří z chudších dělají ještě chudší nebo dokonce bezdomovce?

Sofie Chrtková: (Ne)velká vládní pokrytectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Občan se pak ptá, zda jsou politici tak tupí nebo tak zaprodaní různým lobbyistům? Buď mají zájem, aby se rozhoupala domácí ekonomika - v tom případě, proč schvalují zákony, které napomáhají ještě větší stagnaci domácí ekonomiky a většímu chudnutí občanů a nebo preferují jen určité skupiny, ke kterým mají politici blízko, a kterým nahrávají miliardové sumy, čímž chudobu všeobecně zvyšuji

U nás se rozmohla tkzv. „umělá nezaměstnanost“, kdy zaměstnavatelé a různí podnikatelé šetří pracovními místy tím, že na jednoho  zaměstnance  naloží práci za dva a někdy až čtyři zaměstnance, kteří dělají od nevidím do nevidím, ale za  plat jednoho zaměstnance.  Tito „podnikatelé“ a zaměstnavatelé, mají velký problém zaplatit i toho jednoho zaměstnance, který dělá za dva až čtyři. Přitom vidíme, jak oni „zaměstnavatelé“, jezdí v drahých autech a žijí si  opravdu nad poměry a ještě skuhrají, jak jsou jejich zaměstnanci neschopní, ba „líné lemry“, které si ani plat nezaslouží. Nedávno jsem slyšela z úst jednoho podnikatele, že jej štve, že musí  vůbec platit zaměstnance. Je velká část „podnikatelů“, kteří si nepřipustí, že  se mají dobře jen díky svým zaměstnancům, kterým krátí platy, aby si mohli žít nad poměry a hrát si na „ úspěšné velkopodnikatele“ -  v zemi, která jde ke dnu.  Slova, „nelíbí se ti u mě, tak jdi, na tvé místo čeká dvacet jiných“, je poměrně časté rčení.  Jak politici, tak „podnikatelé“ si přestali vážit lidské práce, ale i lidí, bez kterých by se neobešli. Takový „podnikatel“ platí samozřejmě i menší daně a odvody za zaměstnance, zaměstnanci nebudou mít na bžné životní potřeby ani na  důchody. Velké množství lidí pracuje načerno, jen aby pracovat vůbec mohli.  Velmi krátkozraká politika!

Exekucemi vysátý občan, lidé s nízkými důchody, nezaměstnaní s nízkými dávkami a zaměstnanci s nízkými platy, nikdy domácí ekonomiku nemohou rozhoupat zvláště, když jejich řady rostou a to do milionů.  Do  veškerého zdražování zasáhne ČNB a sníží cenu koruny, čímž se drahota ještě zvýší, zvláště, jsme-li závislí na dovozu  potravin a denně používaného zboží, včetně léků. V médiích se dovíme nadšeně, že se lidé u nás „naučili  konečně šetřit“ a již nevyhazují tolik jídla. Spíše je méně odpadků z obalů, protože se kupní síla občanů rapidně snížila a není se tedy z čeho radovat, protože domácí ekonomika jde pomalu ke dnu.

Tím, že se začne šetřit na ministerstvech a státních zakázkách, je pouze jen malá  a dílčí  úprava,  nikoli nastavení podstatných změn, kterým se politici vyhýbají, protože v tom mají i své zisky nebo  na vládu napojení lobbyisté, kteří moc nedovolí, aby se jim na jejich zisky jakoukoli vládou sahalo. Velkou část příjmů spolknou různé daně a poplatky za běžný občanský život, nájmy a služby. Z šetření se stává pomalu, ale jistě přežívání a někteří občané přímo živoří a hladoví, včetně dětí. Exekutoři odčerpávají ročně miliardy z kapes lidí. Miliardy,  které by mohli občané  účelněji využít v rámci vzrůstu domácí ekonomiky.

Politika, kdy se chudí dotují různými sociálními dávkami – otázkou je do kdy na to ještě bude?, namísto zvýšení platů, zrušení exekuční lobby a zvýšení zaměstnanosti,  ale i zvýšení nejmenších důchodů, je jen vytloukání klínu klínem, je to politika, která  udržuje parazitický systém a je hodně drahá.  Je třeba, aby se  nastolily zcela  jasné a stejné podmínky pro všechny, což bude velký problém. Podnikatelské lobby, si tento systém vymyslely, na tomto systému bohatnou a tvoří si osobní zisky, bez ohledu, zda jde stát i občané ke dnu. I páni podnikatelé by měli leccos obětovat, nikoli jen prostí občané.

Podobně je to i s církevními restitucemi. Namísto, aby se miliardy dali do zaměstnanosti, zmírnění chudoby, vyšších důchodů   nebo na podporu  drobných podnikatelů, kteří mohou tvořit nová  pracovní místa, dají se pofiderním a nenažraným organizacím, zvaným církve, které navíc nemají ani na majetek, natož finance žádný nárok.

Pokud se tímto směrem nebude vláda ubírat – zatím se stále, již skoro půl roku páni dohadují  jen o trafikách, tak pouze občany oblbuje a současný marasmus konzervuje.  A pokud hovoří  o výše uvedených problémech a „řeší“ je, jde jen o dílčí a kosmetické změny, kdy se vlk nažere a koza zůstane celá. A zřejmě to tak bude, protože zejména ČSSD naslibovala spousty změn, které se nekonají a konat nebudou „v rámci koaličních dohod“ a „udržení se u moci a získaných trafik“. Chceme mít sociální stát jako kupř. Švédsko – ale, proč jsme blíž banánovým republikám, než vyspělým zemím Evropy? Není tohle výsledkem  práce našich politiků a zcela neschopných vlád?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

20:30 Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci h…