Sofie Chrtková: Opět volby přede dveřmi

11.09.2014 15:33

Nejen, že jsou občané zhnuseni politikou a politiky, ale je zde otázka k zamyšlení – mají vůbec volby smysl, když se i komunální politik musí řídit, často zcela nesmyslnými nařízeními z Bruselu, čímž nedělá českou politiku, ale politiku z Bruselu?

Sofie Chrtková: Opět volby přede dveřmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Volby smysl mají a není nutné plnit nařízení z Bruselu do puntíku. Naopak, nařízením z Bruselu, která nám nevyhovují, je třeba se postavit. Nedělají to jinde, proč bychom ze sebe měli dělat pitomce my? Ostatně, víme vůbec, co je a není nařízení z Bruselu a co je jen direktivou našich stran?

Převážná část občanů volí podle stran, titulů nebo image, které vytvoří média. Skupina občanů volí „číro“a spol.  -  volit „číro“ je „in“ a volí jej zejména „inteligentní“ studenti a část české „inteligence“ a „umělci“. Protože v tv-bedně slyšeli, že „pravici“ volí inteligence a „levici“ nevzdělaná dělnická lůza. (A jen poznámkou: úroveň vzdělanosti klesá, mnozí si mohou dovolit vzdělání koupit, a to od maturity  po vysokoškolský diplom a je zcela běžné, že si vysokoškoláci nechávají své práce vypracovat za peníze někým jiným.) A je zde skupina, která bude volit  tkzv. „pravici“, protože se bojí, že by jim nemuselo být dovoleno podvádět a parazitovat  na občanech a státu jako dosud.  Paranoia z „levice“ a zvláště z komunistů, je obrovská a při vší vzdělanosti, inteligence nejsnáze podlehla mediálnímu klystýru. Budou volit „pravici“ přesto, že jejich vlády zcela propadly a táhnou za sebou obrovské skandály, podvody a zrady.

ČSSD zklamala na plné čáře, což občané vnímají hodně silně jako zradu a zcela smazala rozdíl mezi ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a ANO. Ačkoli si jsou před občany částečně po krku – jde o divadlo, táhnou všichni  svorně za jeden provaz a proti občanům – až na jedince, hodné úcty, kteří jsou pranýřováni a „drtinováni“ veřejně. „Pravice“ a „levice“ neexistuje. Jediným rozdílem je tenká hranice morálky a slušnosti, mezi menší nebo větší grázlovinou vůči občanům a způsoby boje o koryta. ČSSD, ODS, KDU-ČSL, TOP 09 dávno neslouží našim občanům.

Po 25 letech stejných slibů, jsou  výsledky politické práce čím dál horší katastrofou pro občany. Volby jsou podvodem, aby se udržovalo zdání  demokracie, která neexistuje  a politici vám mohli vmést pokrytecky do tváře – co jste si zvolili, to máte!

Všimněte si, jak málo hovoří o zhoršující se životní situaci občanů! Téma sociální politiky a života občanů je ignorováno. Sliby a sliby, oblbování donekonečna   a výsledek je zcela opačný – politici dělají vše, aby občanům bylo hůř. Všímejte si, kolik je nových daní, zvýšení daní, jak upadá zdravotní péče, vzdělání, kultura, jak preferují exekutory – podnikatele s dluhy   a  ožebračují občany i jejich děti. Kolik podvodných firem existuje dál, aniž by byly za podvody potrestány – změní se jen název a fungují v podvodech  a okrádání dál. Mohou si to dovolit, protože jim to dovolí politici, kteří mnohdy mají stejnou náturu. Občas mám pocit a nejen já, že se politici šlapáním po občanech škodolibě baví, že je těší občanům ubližovat.

Kdy bylo vyhověno přáním občanů? Kdy se dalo na jejich vůli? Změnily kdy volby něco k lepšímu? Proč mají grázlové a gauneři stále zelenou a není možné je postihnout? Jak je možné, že nám média bezostyšně lžou, občané píší petice, demonstrují, ale neděje se nic? Jak je možné, že politici – zejména tvářící se jako „levice blízká občanům“, nechávají hladovět matky samoživitelky s dětmi, důchodce, postižené? Jak je možné, že dopustí, aby se rodilo méně dětí, protože mladí  na založení rodiny nemají? Jak je možné, že většina důchodců žije v bídě a stát je odkazuje na pomoc rodiny, z které nikdo neví, jak dlouho bude zaměstnaný a není schopný se postarat ani o vlastní děti?

A vůbec, jak je možné, že politici, kteří jsou  obzvláště citliví na svoji osobní „morálku a čest“ dopustí, aby platila nerovnost tj., čím větší grázl a parazit, tím „úctyhodnější“ a bohatší osoba, zatímco se s pracujícím a slušným občanem zachází hůře jak s hadrem a ještě se zasadili o to, aby pracující neměl v podstatě již žádná práva? Jak je možné, že občané pracují pro cizí firmy, mají třetinové platy a veškerý zisk jde do ciziny? Nikoli sliby, že bude líp a co vše mají v plánu udělat – ale podívejte se, co za nimi zůstalo  -  na ovoce jejich práce!

Sdílím názor, že odvolatelnost politika či zastupitele během jeho funkčního období je více jak potřebná, pokud si občané chtějí pomoci k lepšímu životu. Politik je a bude  volen jako náš zástupce a pokud nevyhovuje, měla by být možnost jej odvolat kdykoli. V práci si také nenecháte  neschopného babrala a toho, co vás okrádá, vyhodíte na hodinu  a necháte mu zaplatit škodu.  Schopnosti nebo neschopnosti politika nepoznáte  jen z volebního lístku, ale tím, co po sobě zanechá, jak se umí  za vás, občany brát a prát, jak se angažuje pro lidi. Referendum   a odvolatelnost politiků během volebního období jsou pro zdravou politiku naprosto nezbytné. Je s podivem, že největší devastátoři státu  a občanů jsou stále u koryt a ještě profitují z našich daní. Proč? Strany si je do funkcí dosadí, nikoli občan.

Jenže –  odvolatelnost politika je přesně to, co se stát nesmí! Zavřely by se kohouty pro různé parazity a zničila by se korupce a tak usilovně budovaný parazitický systém  po listopadu 89. A je to takřka jediná cesta k demokracii, kterou jsme nepoznali a poznat ani nesmíme.

Volby se staly u nás víceméně jen fraškou, kterou volby být mají, čímž je zaručeno, že k volbám chodí stále méně lidí a parazité se nemusí bát o koryta a strany o své slouhy,  ani na nižších úrovních. A změnit to lze, právě od nižších úrovní politiky.

Slušného člověka se sociálním cítěním, empatií a smyslem pro morálku a čest v politice nepotřebují, ale občané takové lidi potřebují jako sůl – tak je hledejte a volte a nenechte se manipulovat. Volby jsou i vysvědčením za minulé volební období pro politiky, ale  i občany. Jsme příliš neteční k tomu, co se děje. Dobře zvolený komunální politik – nikoli onuce strany, může pro občany udělat hodně. Obce se mohou ve svých požadavcích spojit a občané zastupitele podpořit.

Jedna obec nic nezmůže, ale řetěz obcí ano. Vždy záleží na lidech, nikoli na „straně“.  A ve velkých městech si všímejte, kdo se hrne  ke korytu.

SCHVÁLENÍM SLUŽBNÍHO ZÁKONA JE DŮLEŽITOST KOMUNÁLNÍCH VOLEB ODSUNTA NA OKRAJ. JAK MŮŽE ÚŘEDNÍK SLOUŽIT DOŽIVOTNĚ?

PODÍVEJME SE NA NAŠE SOUDNICTVÍ - TAKÉ DOŽIVOTNÍ FUNKCE!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…