Sofie Chrtková: Výsledky vítězné hadrové revoluce I.

25.11.2013 15:15

Našim „pohadrovým“ politikům se podařilo vytvořit ohromné a narůstající sociální problémy. Nadělal postupně za 24 let budování „české demokracie“z nezanedbatelné části občanů žebráky.

Sofie Chrtková: Výsledky vítězné hadrové revoluce I.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nespokojení lidé zvoní klíči. Ilustrační foto

Oficielně se mluví o 10% občanů, ale procenta jsou ve skutečnosti minimálně dvojnásobná. Jen nezaměstnaných je cca 750 tisíc, důchodců, postižených a invalidů cca 2,3 miliony, 30 tisíc bezdomovců, kteří byli sečteni, je jich ale daleko více a kolem 100 tisíc jsou tkzv. čekatelé na bezdomovectví. Jakékoli finanční zásoby nad jeden měsíc nemá „pouhých“ 48% občanů. Ročně se ztratí a nedohledá 450 miliard Kč, které se někam odklonily za odpovědného (ne)dohledu našich „pohadrových“ vlád, které nutí občany tyto odkloněné miliardy dotovat tak, že jsme již státem žebráků. Je to hloupostí politiků nebo záměrný úmysl?
Za odkloněných 450 mld. Kč ročně údajně nikdo nemůže. Jsou to peníze, které dáváme státu všichni. Mít 450 mld. Kč!!! ve státním rozpočtu navíc, bylo by na vyšší důchody, na sociální pomoc občanů v nouzi, bylo by na zdravotnictví, vědu, školství i na různé dostavby, sociální byty apod. Spolu s dotacemi od EU by bylo na splácení státního dluhu a státní rozpočet by byl nejen vyrovnaný, ale stát by mohl tvořit i finanční rezervy. Jak je vůbec možné, že si tohoto odklánění miliard žádná strana nevšimla a žádná vláda to dosud neřešila? Jsou snad čeští občané oslové, kterým, když se poručí, zatřesou se a sypou zlaťáky? Jak je možné, že se volí v podstatě ti stejní politici i do čela politických stran, když je za nimi taková spoušť? Pohadroví politici naší zemi a občanům neustále škodí a jedou v tom všichni, kdo jsou a byli u skutečné moci a rozhodovali o financích a dotacích. Je zcela jasné, proč trvali na doživotních imunitách a odmítají referendum i průhledný státní rozpočet, majetková přiznání a jiné potřebné zákony, kupř dosud chybí zákon na nedohledatelné firmy a jejich skutečné majitele, kdy sice zdárně na občanech vydělávají, ale daně neodvádí žádné.Zjednodušeně se dá říci, že naši politici a vlády doslova kryjí různé lupiče a ztráty pak sprostě vymáhají na občanech a dělají z nich žebráky. Z právního hlediska by byli spolupachateli. I naše „česká demokracie“ má lidské oběti a své mrtvé, tentokrát v důsledku záměrně vyvolané chudoby.

Situace důchodců a sociálně slabých občanů se bohatě využívá v předvolebních programech a po dalších volbách se (již pokolikáté ?) dovíme, že: „s tím nic momentálně dělat nelze, ale pracujeme na tom“. S jakou asi úporností se „na tom pracuje“, ukazuje však rostoucí chudoba důchodců ,včetně postižených a invalidů. Ženy samoživitelky jsou na tom podobně jako důchodci. Narůstá nezaměstnanost, počet bezdomovců i počet exekucí. Rostoucí chudoba je provázena zvýšenou kriminalitou, nemocností i zvýšeným počtem sebevražd a úmrtností důchodců. Mimo předvolební čas, se žádná strana ani politik, touto situací důchodců a sociálně slabých občanů nezabývá.

Staří, nemocní, postižení, invalidé, ale i samoživitelky s dětmi a chudé rodiny s dětmi, nejsou nijak chráněni kupř. proti exekucím, nemajících ve světě obdoby, co do bezohlednosti kvůli soukromým ziskům exekutorských podnikatelů . Tito občané nejsou nijak chráněni ohledně vypínání elektřiny, plynu nebo vody, mají-li problémy s platbami. Pro tyto občany nejsou sociální byty, takže se zadlužují a nakonec jsou z bytů vyhnáni i z důvodu nemožnosti platit vysoké nájmy nebo skončí v drápech exekutorů a děti v dětských domovech. Ruší se domovy důchodců i ústavy sociální péče, zrušilo se mnoho školek a jeslí, takže matky samoživitelky mají velký problém umístit děti do těchto zařízení, aby mohly pracovat. Není ani žádoucí zcela jednoduchý zákon, aby se tuny potravin ze supermarketů nevyhazovaly, ale daly potřebným a chudým, jak je v civilizovaných zemích zcela samozřejmé, stejně, jako léky zdarma pro důchodce či se značnou slevou či nulovou daní na léky všeobecně.

Některé, zvláště do očí bijící situace a živoření těchto skupin občanů, by mělo být na prvním místě politického zájmu a na prvním místě politického řešení, a to včetně zločinného exekučního zákona, jež umožňuje okrádat a vyhánět z domovů chudé občany a nehledí na děti, nemocné a důchodce, kdy český exekutorský zákon nemá ve světě obdoby, jednak co do výše zisků pro soukromé exekutory, ale i nemožností splácet dluhy splátkovým kalendářem, dle možnosti chudých dlužníků. Život zmíněných občanů a jejich dětí nečeká, život jim běží, ale politici mají času dost. Nedokážou si, vzhledem ke svým platům ani představit, v jakých podmínkách a za kolik, mnohdy tito občané a jejich děti jsou nuceni žít. Své vysoké platy pobírají i za to, aby se o tyto skupiny občanů postarali a jejich situaci striktně řešili. Nebo čekají na jednoduchý způsob řešení – počkáme, až zemřou, stejně to mají za pár, tak proč se snažit? Je lepší dát děti do ústavů a chudé nechat zcela pragmaticky pojít hlady, zimou a nemocemi ? Co neudělá minimální finanční příjem a zdražování, dokončí zcela jistě, dříve či později exekutor. Chudoba se rapidně tímto „konečným řešením“ sníží na minimum a stát(my) ušetříme na důchodech i sociálních dávkách, ušetříme na zdravotnictví. Nemusí se nic podstatného dělat, řešit a vymýšlet, stačí si počkat a jakoukoli nápravu a pomoc odsouvat do nekonečna.

Matky samoživitelky – a není jich málo, jsou často zneužívány v práci a o práci častěji přicházejí a kvůli dětem práci obtížně shánějí. Alimenty, pokud je vůbec dostanou a různé dávky a podpory, nestačí na pokrytí potřeb a výchovu dětí. Přibývá dětí, které neobědvají, protože matky nemají peníze na obědy a děti hladoví. Po zaplacení nájmu, elektřiny, vody, plynu a topení, má matka samoživitelka co dělat, aby se s dítětem či dětmi uživila. Tyto děti si nemohou dovolit jet na školní výlety a školu v přírodě, natož nějaký tábor. Tímto se i vyřazují ze školního kolektivu a jsou deprimované již od útlého věku. Příbuzní těchto matek jsou na tom podobně, jako příbuzní důchodců. Jen pro srovnání – nejen matka samoživitelka, ale i rodiny s dětmi za bývalého režimu měly veškeré výhody a přednost před ostatními a neexistovalo, aby nebylo na jídlo a oběd pro děti nebo aby nebylo na školní výlety, školu v přírodě nebo letní tábor, aby nestačil příjem na pohodlné zaplacení nájmu,, elektřiny, vody,plynu a tepla. Není ojedinělé, že matky samoživitelky z finanční nouze a kvůli dětem, si přivydělávají i prostitucí nebo častěji sahají po alkoholu, protože je velmi nesnadné tuto situaci v dnešní době zvládat. Podobná situace se však týká i chudších rodin s dětmi.

Živořící důchodce, vč. invalidů a postižených, matky samoživitelky, bezdomovci, kteří jsou z velké části oběti lupičského systému a rodiny s dětmi, nejsou ani na pomyslném okraji politických zájmů. Politické hašteření, pomluvy a „odborný“ diletantizmus, považovaný za názory neomylných „expertů“ – zjednodušeně obyčejný boj o křesla a moc, zaplňují většinu vysílacího času, webů i tisku, jakoby občané vůbec neexistovali, natož problémy, které tito „experti“ na chudobu, občanům vytvořili.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.