SousedskáPomoc.cz: Nový web pro koordinaci pomoci ohroženým má již 3000 dobrovolníků

16.03.2020 19:35

Jako pomoc boji proti Covid-19 vznikl web SousedskaPomoc.cz, který pomáhá za pomoci dobrovolníků zajistit doručování potravin a léků lidem nejvíc ohroženým koronavirovou infekcí.

SousedskáPomoc.cz: Nový web pro koordinaci pomoci ohroženým má již 3000 dobrovolníků
Foto: pixabay.com
Popisek: Nákup - ilustrační foto

Jedná se především o staré a nemocné lidi, kteří by v následujících dnech vůbec neměli vycházet z domu. V tuto chvíli projekt koordinuje i domácí výrobce roušek, kterými budou vybaveni všichni naši dobrovolníci. Web nabízí přehledné rozhraní, díky kterému se dobrovolníci z regionů mohou koordinovat sami mezi sebou.

Registrovat se můžete jako:

  • Pečovatel, který vyhledává potřebné, sestavuje nákupní seznamy a zadává je do systému
  • Kurýr, který nakupuje a rozváží nákupy
  • Koordinátor, který řídí kurýry a pečovatele

SousedskaPomoc.cz vás sama provede celým procesem – zapojit se můžete podle času, který na to máte, a v libovolném městě. Zaregistrujte se a pomozme si mezi sebou!

Koordinace domácí výroby ochranných roušek
Nejnovější aktivitou webu je koordinace těch, kdo doma vyrábějí chybějící ochranné roušky. Zaregistrujte se jako výrobce domácích roušek, web zajistí převoz roušek našim dobrovolníkům a následně distribuci potřebným.

Aktuality
V pondělí FIT ČVUT potvrdilo zapojení studentů a jejich pomoc s vývojem aplikací. V úterý SousedskaPomoc.cz začíná distribuovat první roušky prostřednictvím přihlášených kurýrů v 620 městech a obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …