Stanislav Kliment: Maďarští poslanci odmítli povinné kvóty

04.11.2015 17:43

Maďarský parlament schválil usnesení, které odmítá plán Evropské unie na zavedení systému kvót pro sdílení uprchlíků mezi členskými státy, informuje internetový portál listu Magyar Hirlap. Stanovisko bylo přijato zejména hlasy strany vládních koaličních stran Fidesz a křesťanských demokratů a také pravicového Jobbiku. Pro hlasovalo 141 poslanců, proti 27 a jeden se zdržel hlasování.

Stanislav Kliment: Maďarští poslanci odmítli povinné kvóty
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Parlament svým usnesením také umožnil vládě zahájit právní kroky proti Evropské unii, aby se zabránilo účasti Maďarska na tomto programu. Vláva premiéra Viktora Orbána již dříve avizovala, že soudní při zahájí poté, co jí k tomu dá mandát parlament.

Podle maďarských poslanců nemá Evropská komise právní mandát na zavedení povinných kvót na rozdělování migrantů, protože by šlo o automatickou proceduru bez jednání s dotčenými státy. Podle vyjádření ministra řídícího Kancelř předsedy vlády Antala Rogána by Maďarsko muselo ročně přijmout více než 13 tisíc migrantů. Podobnou žalobu zvažuje také Slovenská republika.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …