Stanislav Kliment: Neustoupil jsem ani o půl centimetru, zdůraznil Fico

07.10.2015 17:39

"Řekl jsem, že je to právo členských států a bylo by zvláštní kritizovat stát za to, že využije tento právní nástroj. Oznámil jsem, že máme na tento krok osm týdnů, žalobu podáváme u soudu a na tomto postoji nemohu v této chvíli nic měnit, protože nevidíme žádný posun, který by nám umožnil uvažovat jinak,” řekl slovenský premiér a předseda strany Směr Robert Fico po včerejším jednání o slovenském rozhodnutí v souvislosti s kvótami na redistribuci migrantů se socialistickou frakcí v Evropském parlamentu.

Stanislav Kliment: Neustoupil jsem ani o půl centimetru, zdůraznil Fico
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

K výrokům některých europoslanců, že by Směru mělo být pozastaveno členství ve straně Evropských socialist, potom Fico řekl, že „o členství Směru v Evropské socialistické straně (PES) nerozhodují poslanci, ale je záležitostí samotné strany”.

V kritice Slovenska ale po jednání fakticky pokračoval šéf socialistické frakce v Evropském parlamentu Gianni Pittella, který pronesl, že by podání žaloby u Soudního dvora EU byla „zlá věc“, protože by to znamenalo rozdílný přístup proti tomu, jaký prosazují evropští socialisté a instituce EU, které mohou rozhodovat kvalifikovanou většinou.

Oznámil také, že ještě na tento týden svolává jednání politického grémia a vedoucích národních delegací socialistů v Evropském parlamentu, aby se rozhodlo o doporučení orgánům PES ohledně pozastavení členství Směru ve Straně evropských socialistů. Zdá se, že Pittella se velmi dobře seznámil s praktikami Kominterny a doktrínou omezené suverenity Leonida Brežněva. K výrokům Roberta Fica, které mu může přičíst k tíži, nyní přibyla i včerejší slova, že z výroků, které říká na Slovensku, v Evropském parlamentu neustoupil „ani o půl centimetru“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…