Stanislav Kliment: Polsko - migranty nepřijmeme, neohrozíme bezpečnost Poláků

25.03.2016 8:58

Jsme proti přijímání migrantů z Blízkého východu, řekl polský ministr vnitra Mariusz Błaszczak (Právo a spravedlnost). Jedním z důvodů je, že utečenci do Polska nechtějí. Polský postoj potom ovlivňuje hodnocení současné situace jako velmi nebezpečné. „Co se stalo loni v listopadu v Paříži a včera v Bruselu je toho důkazem,“ uvedl ministr.

Stanislav Kliment: Polsko - migranty nepřijmeme, neohrozíme bezpečnost Poláků
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Také předsedkyně vlády Beata Szydlo prohlásila, že její vláda nevystaví Polsko a Poláky nebezpečí. Błaszczak její slova okomentoval vyjádřením, že jde o právní povinnost vlády. Rozhodnutí o přijetí migrantů přijala předchozí váda Občanské platformy a Polské lidové strany. Podle dnes vládnoucího Práva a spravedlnosti by vláda těchto stran na relokaci migrantů kývla.

Po vyjádření premiérky v průběhu dne potvrdil její negativní stanovisko i mluvčí vlády vyjádřením, že klíčová je otázka bezpečnosti. Jestliže bezpečnostní systémy nebudou funkční – a jak prý ukazují události posledních dnů nejsou – Polsko není připraveno přijmout žádné migranty, řekl na tiskové konferenci mluvčí Rafał Bochenek.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…