Stanislav Kliment: Slovenští poslanci odvolávali Fica

11.11.2014 15:56

Mimořádná schůze Národní rady Slovesnké republiky , na níž se část opozice snažila odvolat premiéra Roberta Fica, skončila stejně jako tři předchozí pokusy. Ani téměř padesát hodin exhibice některých opozičních poslanců nestačilo k tomu, aby pozice Fica byla fakticky ohrožena. V rozpravě se zejména hovořilo o údajně předraženém nákupu CT v piešťanské nemocnici. Spolumajitelem firmy dodávající CT byl v minulosti předseda parlamentu Pavol Paška. Schůze k jeho odvolání nakonec ani neproběhla, poslanci neschválili její program.

Stanislav Kliment: Slovenští poslanci odvolávali Fica
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Parlamentní schůze probíhala prakticky bez přestávky, poslanci se ve skupinách střídali v jednacím sále nebo odpočívali a spali ve svých prostorách. Pro odvolání Fica nakonec hlasovalo jen 53 poslanců, 79 bylo proti a jeden se zdržel. Případ, který nyní opozice vytáhla, byl přitom již v minulosti vyšetřován policií a byl odložen. Dohru na policii bude mít ale nynější jednání. Daniel Lipšic (strana NOVA) totiž do případu vtáhl i firmu Penta, a to s odvoláním na sídlo společností – Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd. v Belize. Penta bezprostředně poté oznámila, že na Lipšice podá trestní oznámení, neboť nejen nic nemá společného s Medical Group, ale nemá nic společného ani s Belize. Dnes potom trestní oznámení podala nejen Penta, ale i P. Paška.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…