Štěpán Křeček: V produkci masa jsme zcela nesoběstační

11.11.2021 7:35 | Komentář

„Češi jedí málo hovězího masa, protože je oproti vepřovému a drůbežímu masu cenově hůře dostupné. Stále přitom platí, že kdybychom maso přestali dovážet ze zahraničí, stála by se na něj fronta jako za minulého režimu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: V produkci masa jsme zcela nesoběstační
Foto: Archiv Štěpána Křečka
Popisek: Ekonom Štěpán Křeček

Produkce vepřového masa dosáhla ve třetím čtvrtletí letošního roku úrovně 52 915 tun, což představuje meziroční růst o 0,3 procenta. 

Česká produkce je zcela nedostatečná, proto bylo dovezeno 69 308 tun vepřového masa ze zahraničí. To pocházelo hlavně z Německa, Španělska, Polska a Belgie.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Nebylo by užitečnější ministerstvo pro digitalizaci?

Spíš než pro sport? Proč se ptám vás, podle mě by to bylo něco pro vás. Škoda, že zřejmě nebudete ministr. Podle mě byste byl dobrý.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vlastimil Podracký: Proč propadla Kateřina?

16:04 Vlastimil Podracký: Proč propadla Kateřina?

Lidé žijící v době konce civilizace nepotřebují levici. Konečná, Drulák, Švihlíková jsou příliš komp…