Štěpán Křeček: V produkci masa jsme zcela nesoběstační

11.11.2021 7:35 | Komentář

„Češi jedí málo hovězího masa, protože je oproti vepřovému a drůbežímu masu cenově hůře dostupné. Stále přitom platí, že kdybychom maso přestali dovážet ze zahraničí, stála by se na něj fronta jako za minulého režimu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: V produkci masa jsme zcela nesoběstační
Foto: Archiv Štěpána Křečka
Popisek: Ekonom Štěpán Křeček

Produkce vepřového masa dosáhla ve třetím čtvrtletí letošního roku úrovně 52 915 tun, což představuje meziroční růst o 0,3 procenta. 

Česká produkce je zcela nedostatečná, proto bylo dovezeno 69 308 tun vepřového masa ze zahraničí. To pocházelo hlavně z Německa, Španělska, Polska a Belgie.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Karla Maříková byl položen dotaz

Uprchlíci z Ukrajiny

Tvrdíte, že uprchlíkům nedáte ani korunu. Jak si to ale představujete v praxi? Protože co když sem přijdou, nic nebudou mít a stát jim aspoň ze začátku nepomůže? Nehrozí pak, že se budou dopouštět třeba trestné činnosti nebo že budou na spát ulicích, což by byl také problém apod? Jak chcete řešit, a...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Děti, nebo stabilní rodiny?

12:16 Petr Hampl: Děti, nebo stabilní rodiny?

Glosa Petra Hampla.