Produkce vepřového masa dosáhla ve třetím čtvrtletí letošního roku úrovně 52 915 tun, což představuje meziroční růst o 0,3 procenta.
Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)Anketa
Po vepřovém mase bylo druhým nejoblíbenějším drůbeží maso. Jeho produkce ve třetím čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 3,7 procenta na 45 413 tun. Česká republika však není soběstačná ani v produkci drůbežího masa a museli jsme ho proto dovést 25 122 tun. Více než polovina dovezeného drůbežího masa pocházela z Polska.
Ve třetím čtvrtletí letošního roku byl vykázán pokles v produkci hovězího masa. Toho bylo vyrobeno 17 217 tun, což v meziročním porovnání představuje snížení o 1,8 procenta. Stejně jako u vepřového a drůbežího platí i u hovězího masa, že česká produkce nestačí potřebám tuzemského trhu. Proto muselo být dovezeno 10 778 tun hovězího masa, které pocházelo především z Polska, Nizozemska a Německa.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV