Štěpán Křeček: Výsledková sezóna běží na plný plyn

29.01.2019 13:40

Výsledková sezóna za 4. čtvrtletí loňského roku plní přední stránky investičních magazínů. Ke konci minulého týdne zatím reportovalo 22 procent amerických firem z indexu S&P 500. Z nich 71 procent předčilo očekávání ohledně výše zisků, což je ve shodě s pětiletým průměrem. Očekávání ohledně výše tržeb prozatím porazilo 59 procent firem, což je méně než pětiletý průměr.

Štěpán Křeček: Výsledková sezóna běží na plný plyn
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

U reportovaných společností rostou zisky v průměru meziročně o 10,9 procenta. Jde sice o znatelné zpomalení oproti předchozím kvartálům, pokud by se však i po zbytek výsledkové sezóny podařilo aktuální průměr udržet, 4. kvartál 2018 by se stal pátým kvartálem v řadě, kdy jsme svědky dvouciferného meziročního zvýšení zisků.

„Aktuální výsledková sezóna zatím akciovým trhům dodává podporu. Jsme sice svědky zpomalení růstu zisků amerických korporací, avšak pouze z předchozích nadprůměrných úrovní. Aktuálně forwardové P/E indexu S&P 500 ve výši 15,4 je pod svým pětiletým průměrem,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář.

Velkou vlnu výsledků přinese aktuální týden. V něm dle plánu bude reportovat své kvartální výsledky 123 společností z indexu S&P 500, což zároveň zahrnuje 13 firem z indexu Dow Jones Industrial Average.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…