Strana soukromníků ČR Nečasovi: Zabraňte likvidaci daňových paušálů

02.11.2011 12:40

Otevřený dopis Strany soukromníků České republiky předsedovi vlády ČR, panu Petru Nečasovi

Strana soukromníků ČR Nečasovi: Zabraňte likvidaci daňových paušálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vážený pane předsedo vlády,

dne 05.08. 2011 Vás formou otevřeného dopisu naléhavě žádala Strana soukromníků České republiky ( SsČR) s podporou 26 představitelů významných profesních sdružení, abyste zabránil ministru financí v praktické likvidaci tzv. daňových paušálů, které považujeme za velmi důležité pro živnostníky a malé a střední firmy podnikající jako fyzické osoby.

Ještě jednou děkujeme, že jste se soukromníků zastal a tento špatný návrh jste nepřipustil.

Vážený pane předsedo vlády, představitelé Strany soukromníků ČR a představitelé profesních sdružení, unií, asociací, společenstev a cechů si jsou plně vědomi dopadů hospodářské krize na státní rozpočet. Proto si dovolujeme Vám navrhnout změnu pro možnost uplatnění daňových výdajů procentem z příjmů ( tzv. paušální výdaje) u soukromníků, fyzických osob.

Jsme přesvědčeni, že náš návrh zabrání zneužívání „paušálů" a tím vykrádání státního rozpočtu velkými právními kancelářemi, poradenskými firmami, odhadci, daňovými poradci, auditory atd., kteří i z tohoto důvodu podnikají jako sdružení fyzických osob. Toto jim umožnila skupina poslanců svou zákonodárnou iniciativou v roce 2009.

Náš návrh počítá také s odbouráním zneužívání „paušálů" přes možnost uplatnění slevy na dani na vyživované dítě. Tuto možnost zneužívají zejména cizí státní příslušníci podnikající v České republice a odčerpávají ze státního rozpočtu značné prostředky při současném vykázání nulové daňové povinnosti.

Návrh podmínek pro možnost uplatnění daňových výdajů procentem z příjmů (tzv. paušální výdaje) u fyzických osob:

1) navrhujeme, aby podmínkou pro možnost uplatnění paušálních výdajů u poplatníků majících příjmy z podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti (§7) a příjmy z pronájmu (§ 9) byl obrat za bezprostředně předcházející kalendářní rok nižší než částka 25.000.000,-- Kč, přičemž obrat by byl definován v souladu s ustanovením § 1, odst. 2, písm. e) zákona o účetnictví,

2)navrhujeme dále, aby podmínkou pro možnost uplatnění daňového zvýhodnění na vyživované dítě ( §35 e zákona o daních z příjmů) u poplatníků majících příjmy z podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti (§ 7) a příjmy z pronájmu (§ 9), kteří uplatňují paušální výdaje, bylo dosažení daňové povinnosti ( před uplatněním slevy na vyživované dítě) za zdaňovací období minimálně ve výši tohoto daňového zvýhodnění ve zdaňovacím období ve výši 13.404,-- Kč.

Vážený pane předsedo vlády. Jsme přesvědčeni, že náš návrh je rozpočtově zodpovědný a pokud bude akceptován zůstane i nízká administrativní zátěž, což je velmi důležité hlavně pro malé firmy.

S veškerou úctou

Rudolf Baránek
1.místopředseda Strany soukromníků ČR

Ing. Jaromír Schubert
prezident Unie středního stavu

Bedřich Danda
předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR
a náměstek ministra MPO

V Praze, dne 01.listopadu 2011

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…