Svatopluk Otava: Bez levice i bez pravice. A po posledních volbách je česká politika i bez hlavy

24.10.2016 10:45

Politikářští kariéristé všech barev tak dlouho uvykali bezpracnému klábosení v teploučkých seslích tzv. sněmovny, až jim zcela uniklo, že naštvaní spoluobčané občané už se ani nenamáhají chodit k volbám. Proč? Inu devastace společnosti, kterou nastavili po listopadu 89 naši samozvaní hnidopychové, nabrala takové tempo, že to na čas vyrazilo dech i většině obyvatelstva. Ale ono se to změní…

Svatopluk Otava: Bez levice i bez pravice. A po posledních volbách je česká politika i bez hlavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Fašismus…?

Když je nějaké tělo bez rukou, může docela dobře přežívat. Bez hlavy to u lidí nejde. Ovšem, jelikož je politika vlastně hydrou, může na čas vegetovat i bez té hlavy, než jí končetiny opět dorostou. Otázka však zní: jaké? Bez levé a pravé přežívá pseudosocialismus, kterému se dnes říká  bůhvíproč liberální demokracie. Bez hlavy vegetuje politické tělo ve formě protofašismu, jemuž se říká z jakéhosi důvodu stejně. Tak schválně – jak asi bude vypadat to, co imaginární politické postavičce v blízké budoucnosti doroste?

Může jí totiž narůst korporátní, zcela nenávistná kebule, pravice s pořádným klackem a úplně nefunkční, atrofovaný pahýl namísto levice. Pak zde máme čiročirý fašismus bez nacionalistického jádra, Ďáblovo dítě, co bezpečně zajistí zánik technologicky vyspělého, ale zcela vyprázdněného Stvořitelova díla. Bude konec. A milý Pán Bůh, poučen Satanovou vychytralostí, to bude muset zkusit znovu. A možná jinde. Zde se skutečně nějakou dobu nebude dát vůbec pracovat.

Islamismus…?

Scénář docela jiný  se však může uskutečnit tehdy, když se režisérské židličky ujme monstrum, které se zcela vymklo z rukou fašistickým tatíkům zpoza velké louže i „starým“ zemím EU – Islámský stát. „Umírnění islamisté“ syrští „inženýři“ a „lékaři“, jakož i eritrejské či afghánské „děti“ nebo po „integraci“ bažící Osmané už evropská vrata vykopli. Díky politické „korektnosti“ jim okvádrovaní právníci dobudou napěchovanou eurošpajzku a nastane obnova genofondu a plundrování zásob až do úplného zmaru. To předpokládá stav, kdy politické hydře dorostou napřed končetiny jak popsáno výše a hlava si dá tak jaksi načas….

Vypadá to, že optimistická alternativa se moc nerýsuje. Ale snad ano. Chce se to jen dožít se v příštím roce parlamentních voleb, protože zárodek naší záchrany se přece jen nesměle rýsuje.

… a nebo prostě svoboda

Ožralý narcis Kalousek již není skousnutelný ani pro zbytky toho nejpomatenějšího voličského elektorátu, komunistickým topkařům Filipovi a Dolejšovi snad také levicoví voliči i vlastní straníci vystaví konečně stopku, modrý Sobotka, vastním jménem Fiala, je rovněž provařená postavička, jíž akutní rusofobie zela znemožňuje prosté vnímání reality stejně, jako jeho parteigenossen s cvičenými zlodějskými prackami. Sobotka originál dohrál, jeho budocí aktivity však mohou být dále nebezpečné ve snaze vyhnout se soudu za privatizaci justice, kolaborantství a vlastizrady. „Andy“ Babiš postupně odhazuje mimikry lidového tribuna a patrně už vzdal snahu o zachování statu quo snesitelného prostředí pro většinu obyvatel.

Příští rok ovšem opravdu může být rokem obrodným. Pravice s nefilozofujícím Tomiem Okamurou i levice s rázným docentem Skálou se totiž na obraně vlasti jistě dohodne. „Po krku“ si mohou jít až pak. Nestranná hlava politiky může být třeba prezident. Který? Ten současný to přes různé peripetie docela zvládá a do budoucna? No, chce to hlavně nesedět doma a jít volit. Šmejdi nám naši zemi dobrovolně nevrátí. Ale šance prostě je.
Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

15:48 Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

Dopis Milana Knížáka předsedovi vlády Petru Fialovi.