Tomáš Haas: Co před svými občany tají evropské vlády? Sexuální násilí migrantů dosáhlo stavu krize

17.05.2016 17:30

Počet incidentů sexuálního násilí v Německu prudce stoupl potom, co od Angela Merkel vpustila do země více než jeden milion převážně mužských migrantů z Afriky, Asie a Středního východu.

Tomáš Haas: Co před svými občany tají evropské vlády? Sexuální násilí migrantů dosáhlo stavu krize
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

  • Německo: Sexuální násilí migrantů dosáhlo stavu krize
  • Veřejné prostory jsou stále víc nebezpečné pro ženy a děti
  • Gatestone Institute, 05.3.2016, Soeren Kern

Zdroj.

• Počet incidentů sexuálního násilí v Německu prudce stoupl potom, co od Angela Merkel vpustila do země více než jeden milion převážně mužských migrantů z Afriky, Asie a Středního východu. Německé orgány tyto trestné činy bagatelizují, zřejmě proto, aby zabránily růstu anti-migračních nálad.

• "Ve chvíli, kdy [migrant] vidí mladu ženu, která má na sobě sukni, nebo jakýkoliv druh volného oblečení, věří, že má volnou vstupenku." - Majitel restaurace v obchodním domě v Kielu.

• "Každý policista ví, že musí splňovat určité politické očekávání. Je lepší mlčet [o trestné činnosti migrantů], protože se tím vyhnete nepříjemnostem." - Rainer Wendt, šéf německé policie unie.

• Policie varuje před možným zhroucením veřejného pořádku letos v létě, kdy lehce oblečené ženy, budou konfrontováni mladými migranty.

• Jakob Augstein, vlivný publicista píšící pro časopis Der Spiegel , říká, že Německé obavy z trestné činnosti migrantů jsou motivovány rasismem. Jeho pohled vrhá světlo na obecně přijímaný názor na německý multikulturalismus: Migranti, kteří útočí na německé ženy a děti, se prostě bouří proti německým mocenským strukturám. A Němci, kteří tyto útoky kritizují, jsou rasisté.

• Policie v Kolíně nad Rýnem obdržela více než 1000 stížností žen, včetně 454 zpráv o sexuálních útocích, které se týkají událostí letošního Silvestra. Policie v Hamburku obdržela stížnosti 351 žen, včetně 218 zpráv o sexuálních útocích, které se staly ve stejný večer.

Dav žadatelů o azyl z Afghánistánu napadl tři dospívající dívky v nákupním centru v severoněmeckém městě Kiel. K útoku - k němuž došlo v průběhu dvou hodin večer 25. února, a zrcadlí masové útoky německých žen v Kolíně nad Rýnem na Silvestra opět dokazují, že veřejná prostranství v Německu jsou stále nebezpečná pro ženy a děti.

Počet incidentů sexuálního násilí v Německu prudce stoupl potom, co od Angela Merkel vpustila do země více než jeden milion převážně mužských migrantů z Afriky, Asie a Středního východu. Německé orgány tyto trestné činy bagatelizují, zřejmě proto, aby zabránily růstu anti-migračních nálad.

Policie v Kielu oznámila, že útok začal kolem 5:30 hodin, kdy dva afghánští muži (ve věku 19 a 26) začali pronásledování a fotografovat tři dívky (ve věku 15, 16 a 17) u fast food restaurantu ve velkém nákupním centru Sophienhof, v blízkosti hlavního městského vlakového nádraží.

Po vystavení fotografií děvčat na sociálních sítích, přidalo se k nim byli nejméně 30 dalších migrantů, kteří začali hromadně obtěžovat dívky muslimskou "znásilňovací hrou" známou v arabštině jako "taharrush" ( al-taharrush al-jinsi , arabský výraz pro "sexuální obtěžování").

Když přijela policie, migranti, spíše než aby se dali na útěk, začali slovně a fyzicky napadat policisty a několik jich zranili. Policii trvalo dvě hodiny, než obnovila pořádek. Afghánští pachatelé kteří vlnu útoků iniciovali, byli zatčeni; ostatní migranti zapojení do incidentu zůstávají na svobodě.

Na tiskové konferenci dne 27. února, policejní mluvčí Oliver Pohl sdělil, že stále více žen přichází ohlásit podobné zkušenosti na Sophienhof.

Majitel restaurace v obchodním domě řekl:

"Skupiny mladých nigrantů se shromažďují v Sophienhof každý večer. To, co tady dělají je nepřijatelné. Ve chvíli, kdy vidí mladou ženu v sukni nebo jakémkoliv druhu volného oblečení, věří, že mají volnou vstupenku. Je na čase, aby migranty byli donuceni rozumět, že tyto věci fungují v Německu jinak než v jejich domovských zemích "

V rozhovoru s Kieler Nachrichten , místní kídr Svobodných demokratů (FDP), Wolfgang Kubicki, vyjádřil zděšení nad zhoršující se bezpečnostní situaci v Kielu:

"To nemůže dopustit, aby se dívky a ženy, stejně jako jejich rodiče nebo manželé, měli bát na veřejných prostranstvích. Lidé se ptají:. Pokud nejste v bezpečí ani v Sophienhof, kde potom?

"Pachatelé musí být postaveni před soud. Nesmíme vytvářet dojem, že pachatelé uniknou trestu pro takové útoky. ... Tolerování takových incidentů je opakem integrace a v konečném důsledku vede ke vzniku paralelních společností.

"Začíná to malými věcmi. Znovu a znovu slyším od policie, že mladí migranti policisty vůbec nerespektují. Musíme podpořit naše bezpečnostní složky a zvrátit ztrátu důvěry v policii a soudnictví. V opačném případě riskujeme, že občané začnou brát zákon do vlastních rukou. Nechci vidět ozbrojené vigilanty hlídkující v našich ulicích."

Kubicki měl na mysli odhalení, že Kielští politikové nařídili Městské policii přehlížet mnohé z trestných činů spáchaných migranty. Dokument, který unikl do časopisu Bild na konci ledna ukázaly, že nařízení vyšlo v říjnu 2015, kdy do Německa denně vstupovalo více než 10.000 migrantů. Podle Bild policie v Severním Porýní-Vestfálsku a Dolním Sasku byly rovněž instruováni, aby byli shovívaví k trestné činnosti migrantů.

Mezitím rychle roste počet případů znásilnění a napadení německých žen a dětí migranty a uprchlíky. Německá policie na ně často odkazuje pomocí politicky korektních eufemizmů jako "jižané" ( Südländer ), muži s "tmavé pleti" ( dunkelhäutig, dunklere Gesichtsfarbe, dunklem Hauttyp ) nebo kombinací "jižanská barva kůže" ( südländische Hautfarbe ) - (viz příloha níže).

Spolehlivé statistiky o sexuálních trestných činů spáchaných migranti jsou notoricky nesprávné. Německé orgány jsou opakovaně obviňovány z podhodnocování skutečného rozsahu problému kriminality. Například až 90% ze sexuálních trestných činů spáchaných v Německu v roce 2014, se podle André Schulze, předsedy Asociace kriminální policie ( Bund Deutscher Kriminalbeamter, BDK ) neobjevilo v oficiálních kriminálních statistikách.

Dne 25. února noviny Die Welt přinesly zprávu, že úřady v německé spolkové zemi Hesensko potlačily informace o trestné činnosti související s migranty, s odůvodněním, že se tok stalo kvůli "nedostatku zájmu veřejnosti."

Dne 24. ledna, Die Welt hlásí , že potlačení údajů o kriminalitě migrantů je v Německu "rozšířeným jevem." Podle Rainera Wendta, šéf německé policejní unie ( Deutschen Polizeigewerkschaft, DPolG ), "Každý policista ví, že musí splňovat určité politické očekávání. Je lepší mlčet [o trestné činnosti migrantů], protože se tím vyhnete nepříjemnostem."

Dne 22. ledna newsmagazin Focus přinesl zprávu že Spolková antidiskriminační Agentura ( Antidiskriminierungsstelle des Bundes, ADS ) vyvíjela tlak na policii v Severním Porýní-Vestfálsku (NRW) aby z tiskové zprávy odstranila odkaz na "severoafrické zločinecké skupiny". Podle Focusu , ADS napsal: "Je zde nebezpečí, že lidé z těchto zemí se tímto označením uváděni do pozice všeobecného podezření a proto vám doporučujeme odstranit odkaz na severoafrický původ z tiskové zprávy.". Policie NRW nato ze své zprávy odstranila „urážlivá slova“, protože " nemohlo být vyloučeno, že by naše původní formulace v tiskové zprávě mohla být špatně pochopena jako diskriminační prohlášení." Zajímavé je i to, že původní článek nato byl odstraněn z webové stránky časopisu Focus.

Někteří němečtí komentátoři bagatelizují, nebo racionalizují rostoucí sexuální násilí na ženách a dětech. Podle Jakoba Augsteina, vlivného publicisty, který píše pro pro newsmagazine Der Spiegel , Německé obavy z trestné činnosti starosti migrantů jsou pravděpodobně motivovany hluboce zakořeněným rasismem.

Krátce po silvestrovských útocích v Kolíně nad Rýnem se Augstein vysmíval myšlence, že muslimští přistěhovalci cíleně útočili na Němky. Na své stránce na Facebooku napsal:

"Jsme strašně rasističtí. Všichni okamžitě chtěli věřit, že 1000 obyvatel severní Afriky páchá zlo. Tisíc:.. Je to pohádkové číslo, stejně jako „Tři zlaté vlasy“ nebo „Sedm trpaslíků“, nebo „Třináctá víla...“.

"Jeden tisíc Tunisanů, kteří napadli "naše" ženy To je přesně to, co jsme potřebovali, cizinec a jeho hrozivá sexualita. To je nejstarší předsudek rasismu"

Nyní Augstein říká, že sexuální napadení spáchaná migrantů, jsou formou sociální vzpoury.

Na své stránce na Facebooku dne 23. února Augstein tvrdil, že skutečnými oběťmi toho všeho jsou migranti, vzhledem k jejich nízké pozici v sociální hierarchii Německa. Napsal:

"Oběti v Kolíně na tom byly hůř jen pachatelé pouze v bezprostředním okamžiku útoku. Tyto ženy byly bezmocné a v okamžiku, kdy byly napadeny a okradeny. Ale před tím a potom, na tom byly lépe než útočníci.

"Pro oběti v Clausnitz [dne 18. února se anti-migrační dav snažil blokovat příjezd 20 žadatelů o azyl do města] je to jiné: byly společensky niže než jejich útočníci před, během a po incidentech. Jsou vždy níže.

Porušování zákonů v Kolíně nad Rýnem přineslo krátký zlom v zavedené hierarchii, o brácení skutečné rovnováhy moci. Důvodem je, že v této chvíli byl vztah mezi obětí a pachatelem omezen na fyzickou sílu. Ve všech ostatních ohledech jsou na tom oběti v Kolíně nad Rýnem lépe, než pachatelé: jazyk, národnost, vzdělání, sociální postavení, bohatství, právní jistota, sebevědomí...

Augstein, jehož názory nebyly podrobeny kritice mainstreamových médií, vrhá světlo na obrácený pohled na svět německého multikulturalismu: Migranti, kteří útočí na německé ženy a děti, se prostě bouří proti německým mocenským strukturám. Němci, kteří se takové útoky odváží kritizovat, jsou rasisté.

Mezitím dne 24. února, vynesl soud v Kolíně nad Rýnem první rozsudek vztahující se k chaosu ve městě na Silvestra, kdy více než tisíc migrantů sexuálně napadlo stovky německých žen na veřejném prostoru na náměstí před Kolínskou katedrálou. 23-letý marocký přistěhovalec dostal šestiměsíční podmíněný trest a pokutu 100 eur ($ 108) - za krádež mobilu přepadené ženy.

Za sexuální napadení nebyl obviněn nikdo.

V rozhovoru v televizním programu, Kölnische Rundschau , připustil šéf Kolínské policie, Jürgen Mathies, že většina z těch, kteří útoky spáchali, nebude nikdy postavena před soud. Řekl, že videozáznamy z pouličních kamer, jsou příliš rozmazané aby bylo možné podle nich nkoho identifikovat.

Policie v Kolíně nad Rýnem říká, že obdržela více než 1000 stížností od žen, včetně 454 zpráv o sexuálních útocích, které se týkají Silvestra. Policie v Hamburku říká, že obdržela stížnosti od 351 žen, včetně 218 zpráv o sexuálním napadení, které se stalo ve stejný večer.

Police nyní varuje o možném zhroucení veřejného pořádku letos v létě, kdy lehce oblečené ženy budou konfrontovány mladými migranty.

Soeren Kern je Senior Fellow Gatestone ústavu v New Yorku .Je rovněž Senior Fellow pro evropskou politiku Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group v Madridu.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty